Naslovi

Još jedno novo lice Hayat Produkcije: Mejdi Sulejmani

Mejdi Sulejmani je gitarista iz Bosne i Hercegovine koji je počeo svirati sa devet godina. Dobitnik je nekoliko nagrada za muziku i sviranje, a od danas je novo lice Hayat Produkcije.

Za svoju izdavačku kuću izabrao je Hayat Produkciju.
Jedini adekvatan način da se pjesma zaštiti i nađe pravi put do publike jeste da iza nje stane bh. izdavačka kuća. Jedino tako se može unaprijediti rad svih izvođača na istom djelu kroz kolektivne organizacije koje se bave zaštitom autorskih i Sony prava– istakao je direktor Hayat Produkcije Ahmed Švrakić.

Mejdi će se publici predstaviti instrumentalom na kojem je radio pod nazivom „Nemir“, a premijerno ćete imati priliku da ga poslušate u HP Show emisiji.

Kompozicija je nastala kao želja da ljudima poklonim jedan ozbiljan projekat instrumentalne gitarske muzike. Takodje, htio sam i sebi da ispunim dječački san – da objavim instrumentalnu kompoziciju praćenu spotom, iza kojeg će stati jedna ozbiljna izdavačka kuća. ‘’Nemir’’ ako se posluša i pogleda pažljivo, slušaocu će prikazati moj desetogodišnji put, i sve ono što mi se dešavalo u životu. Kako lijepo – tako i ružno. Od ljudi koje jako volim i koji nisu više sa mnom, do onih divnih stvari kao što osnivanje porodice, dok se uporedu borim da ostvarim muzičku karijeru. Sve je u spotu, moja životna priča – za hayatproduction.ba rekao je Mejdi Sulejmani.

Komentariši