Naslovi

Kemal Hasić i HP Cover: izvedba numere „Ovo malo duše“

U sklopu projekta HP Cover čiji je fokus na žive instrumente, Kemal Hasić je odlučio osvježiti svoj stari hit „Ovo malo duše“ i dati mu novu dimenziju. Kaže kako je za njega ovo iznimno važno, budući da sada kada ima više iskustva, te pjesmi može pristupiti iz drugačijeg ugla.

Cilj HP Cover projekta je podsjetiti publiku kako zvuči jedna live izvedba pjesme, te izazvati kod njih one iste intenzivne emocije kakve bi osjetili na koncertima. Budući da smo, zbog epidemiološke situacije, i više nego spriječeni da uživamo u live muzici, HP Cover je potpuno osvježenje.

Orkestar koji je odsvirao numeru „Ovo malo duše“ sastoji se od: Amara Češljara (bubanj), Elvira Karića (gitara), Osmana Abdulmukarama (bass), Mehe Radoovića (klarinet), Irfana Peljte (klavijatura), i Arela Češljara (solo klavijatura).
Mix i mastering pjesme radio je Arel Češljar, izvršni producent Hayat Produkcije.

HP Live je projekat od trostrukog značaja. Prvo, publika će imati priliku slušati pjesme u kojima smo fokus stavili na sve originalne elemente koji učestvuju u kreiranju muzike uživo. Drugo, ovim projektom vraćamo značaj muzičarima koji su se vremenom počeli neopravdano zanemarivati. Treće, pokazujemo izvanredne mogućnosti muzičkog studija Hayat Produkcije – rekao je Arel.

Iznimno mi je drago što ćete sada najpoznatije pjevače, muzičare i bendove imati priliku čuti u jednom potpuno novom aranžmanu. Numere su izvedene uživo u našem studiju i zaista mi je čast što sam dio ovog projekta. Naša publika je odlično reagovala na prvi projekat ovog karaktera koji smo odradili, a nadam se da će ništa lošija reakcija biti i sada– zaključila je Hena Rizvanović, PR manager Hayat Produkcije.

Poslušajte i pogledajte HP Cover sa Kemalom Hasićem!

Komentariši