Naslovi

Večeras otvoren Omladinski muzički festival Sarajevo

Organizator Omladinskog muzičkog festivala “Pop Rock škola Sarajevo“ mjesto je okupljanja mladih talentovanih pjevača, instrumentalista, muzičara i izvođača koji dolaze sa željom da se muzičkii usavrše, prošire muzičke vidike te da se umreže sa drugim muzičarima. Nakon što polaznik savlada osnove individualnog programa pažljivo sastavljenog za svakog pojedinca prema njegovim potrebama i vještinama, počinje proces muziciranja kroz „Rock band program“. Studenti škole dolaze iz gotovo svih dijelova Bosne i Hercegovine, a često su i rado zvani gosti kako na domaćim tako i na internacionalnim festivalima.

Nakon prošlogodišnjeg pilot projekta ” Bendovi Zovu 033” , ove godine odlučno su proširili djelovanje i započeli priču Omladinskog muzičkog festivala Sarajevo.

Festival će se održati od 1. do 8. juna gdje će se omladina Sarajeva predstavljati kroz seriju koncerata koji će se održati u “Dječijoj Kući” na Grbavici

Festival je večeras u 19 sati otvoren koncertom “Vratimo gitaru omladini”. Ulaz na koncerte biti će besplatan, a organizatori festivala mlade žele podstaknuti da im se pridruže u što većem broju.