Naslovi

CMC festival Vodice 2020. ove godine u drugačijem izdanju

CMC festival Vodice 2020. po prvi put bit će održan u nešto drugačijem izdanju, shodno epidemiološkoj situaciji koja nas je zadesila. S obzirom da svake godine festival uživo gleda više desetaka hiljada posjetitelja, organizatori su odlučili da ova godina festivala neće biti održana kako je to bilo uobičajeno proteklih godina. Razlog je sigurnost posjetitelja, kao i sigurnost svih izvođača, tehničke ekipe i ostalih ljudi u organizaciji.

Već 12 godina najveći festival domaće muzike u regiji organizuje se zbog velikog broja publike i obožavatelja. Kako publika ne bi ostala zakinuta, ovogodišnje izdanje bit će upriličeno putem televizijskuh ekrana na CMC televiziji u subotu, 05. septembra u 20:00 h. S javljanjem iz Vodica i studija CMC televizije u Zagrebu predstavit će se svi izvođači CMC festicala sa svojim pjesmama. Među izvođačima pronaći će se i bh. umjetnici Almas Smajlović i Ammara Mistrić koji, ispred Hayat Produkcije, predstavljaju svoje numere prvi put publici u Vodicama.

Ovakav vid festivala trenutno je najbolja i najsigurnija opcija, a organizatori se nadaju kako će sljedeće godine 13. izdanje CMC festivala biti upriličeno u svom najboljem obliku.

Komentariši