Naslovi

Esso Beštija: Nakon 30 godina ponovo pjeva „majci“

Esso Beštija, prepoznatljivo i jedinstveno lice na našoj estradi. Mnogi ga smatraju čovjekom iz naroda, a njegova muzika na pola puta je između rocka i folka. U našoj zemlji veliku popularnost stekao je duetom sa Tifom „Sve su to samo žene“, a zatim i pjesmama „Mostarka“, „Gdje ćeš za godinu Novu“, „Beštija“ i mnoge druge.

Danas Esso Beštija predstavlja numeru pod nazivom „Mati“.

Trebalo mi je „samo“ tridesetak godina nakon pjesme sa sličnom tematikom „Slušaj majko moju pjesmu“ Halida Muslimovića, čiji sam autor teksta, da skupim hrabrosti za „majku“ kao temu. – rekao je za hayatproduction.ba Esso.

Pjesme koje danas nastaju su različite i sa različitim porukama. Ova pjesma nastala je iz ugla mnogih koji kroz sve životne nedaće koje ih zadese trebaju majčinu ruku i tople riječi.

Ja nažalost nemam majku, tako da sam bio vođen tuđim sudbinama. U saradnji sa Anisom Mujanovićem koji je i radio na videu izbjegao sam konkretne „likove“. Iz tog razloga pjesma može biti bilo čijoj i kojoj majci adresirana i može je pjevati bilo čiji sin – rekao je Esso o svojoj novoj pjesmi „Mati“.

U ovom slučaju on je samo sluga pokorni njenog veličanstva „pjesme“. Tekst i muziku potpisuje sam Esso, dok je za aranžman i studijsku produkciju bio zadužen Vladimir Prljić, Essin dugogodišnji prijatelj i saradnik iz Chicaga.

Pjesma će sigurno izazvati kod vas pozitivnu reakciju, a poslušajte je u nastavku.

Komentariši