Naslovi

Sadik Hasanović dao nam je dio sebe u svojoj novoj pjesmi

Miljenik publike i prošlogodišnji pobjednik po broju glasova u Hayatovom šou ZMBT, Sadik Hasanović u svojoj novoj pjesmi dao je dio sebe. Pjesma je nešto na šta nismo navikli od našeg Sadika i publika je bila pozitivno iznenađena. Nova pjesma nosi naziv “Dio mene” i premijerno je predstavljena u finalnoj večeri ZMBT X. Sadik je najveće zahvale iskazao Arelu Češljaru u čijem aranžmanu je rađena pjesma.

Premijerno predstavljanje nove pjesme bilo je u finalnoj večeri ZMBT X. Možeš li nam reći nešto više o samoj pjesmi?

Nova pjesma je malo modernija, što baš i nije nešto na šta je publika navikla od mene. To nije moj stil, ali na kraju je to sve ispalo mnogo bolje nego što sam očekivao. Ja sam malo težak kada su u pitanju izbori pjesama, ali ovim putem se stvarno moram zahvaliti i Hayat Produkciji, ali ponajviše Arelu Češljaru. On je vjerovao da će nova pjesma “Dio mene” biti pun pogodak, što se na kraju i desilo.

Šta te navelo da izađeš iz okvira svog dosadašnjeg muzičkog djelovanja? Šta je bio “klik” da se odlučiš baš za tu pjesmu?

Taj “klik” su mi bili moji nastupi. Ne mogu uvijek pjevati samo stare narodne pjesme koje su uvijek moj izbor i lijepo je da imam više različitih žanrova. Ovim putem sam htio da pokažam svojoj publici da mogu očekivati i drugu stranu mene, da nisam fokusiran samo na narodnu muziku. Lijepo je imati svega u repertoaru.

Spot izlazi uskoro, zar ne? Reci nam koju si poruku htio prenijeti publici?

Spot prati pjesmu. U pitanju je jedna ljubavna priča, ne baš sretna. Ta nesretna ljubav prati stihove “nedostaješ”, “moja si moja za sva vremena” i slično. Rekao bih da nije sve na mojoj strani.

Kakva je reakcija publike bila nakon premijernog predstavljanja pjesme?

Mogu reći da sam pozitivno iznenađen reakcijom publike. Moram priznati da su samo pozitivne reakcije stizale na moj račun. Na početku, kada čuju pjesmu, kažu da to nije moj stil, da to nisam ja, ali kada počne pjevanje budu šokirani. Iznenadio sam te neke ljude koji me nisu slušali možda zato što ne vole tu vrstu muzike koju sam ranije pjevao.

Šta misliš kakva će biti reakcija publike na nekom od tvojih nastupa?

Ja mislim da će biti dobra reakcija. Pjesma je “zarazna”. Puštao sam je u autu više puta i svima je, takoreći, ostala u uhu. Malo-malo pa čujem da neko pjevuši moju novu pjesmu. Ne sumnjam da će je publika prihvatiti.

I za kraj, otkrij nama i našoj publici šta su dalji planovi?

Prepustit ću sve vremenu. Trudit ću se najviše kao i do sada, a šta će biti… Vidjet ćemo.

Komentariši