Naslovi

Ana Bavrka prije finala ZMBT: Ovo je simboličan kraj, izgradili smo snažne, neraskidive veze

Ovaj petak 12. juni za mnoge je samo običan dan, ali ne i za „one druge“ koji već, evo deset godina, bodre mlade ljude na putu do svoga muzičkog cilja.

ZMBT priča je jedinstvena, baš kao i svi ljudi koji rade na tom projektu.

Sa našom lijepom Anom Bavrkom svakg petka družili ste se kroz ovo muzičko takmičenje. I njoj, kao i takmičarima, teško pada što je došao trenutak da se rastanu. No, s druge strane sretna je kao i mnogi, što ćemo, poslije višemjesečnog takmičenja, saznati ko je najbolji, ko je nova zvijezda.

Ovaj put neću govoriti mnogo o nama, govorit ću o ovih devet, sada već ozbiljnih pjevača koje imamo u finalnoj večeri našeg showa. Ako bih se osvrnula na mjesece iza nas, mogla bih napisati knjigu. O životu, o snovima… ZMBT X nam je predstavio mnoštvo ljudi, ali ipak iz tjedna u tjedan krug je postajao manji i ostajali su samo najbolji. S razlogom. Stručni žiri je radio svoj posao po pravilima struke i po muzičkim kodeksima, ali takmičarima je jačina želje za uspjehom pomogla da nauče nove stvari i otkriju muzičke pravce i pođu u pustolovine koje su ih dovele do finala.

Muzika je spona koja nas veže, ali preko nje smo se jedni drugima otvorili, sklopili prijateljstva, te snažne neraskidive veze koje će, nadamo se trajati cijeli život. Finalna večer, kao simboličan kraj takmičenja, a početak jedne nove staze, sigurno će mnogima biti prekretnica u životu. Kada usporedim ZMBT X, sa prethodnim sezonama, one koje sam i ja radila, ali i od ranije, usudila bih se reći, da u ovoj sezoni imamo najbolje finaliste. Ljude koji žive muziku i koji stvarno žele raditi ovaj posao. Znamo da ovaj poziv ima i svoju težinu, ali uz pjesmu, sve je lakše.

Zato sam jako ponosna i sretna što ću i ovoga petka uz moj tim, Hayat tim, završiti jednu sezonu koja će iznjedriti pravu zvijezdu – kaže za Hayat.ba lijepa Ana.

Vidimo se 12.06. u 21 sat u finalnoj večeri „Zvijezda možeš biti ti“.

Komentariši