Naslovi

Hanka Paldum u petak u finalu ZMBT-a: „Uspjela sam i bez skandala, i ponosim se time“

Hanka Paldum, diva bh. estrade, u proteklih nekoliko mjeseci svojim savjetima odnosno kritikama pokušavala je takmičare šoua “Zvijezda možeš biti ti” usmjeriti na pravi put.

Prije svega, naučiti ih kako da pjevaju, kako da se ponašaju na sceni, da bi sutra, kada počnu samostalno graditi karijeru, znali kada trebaju krenuti, a kada stati.

U mnogima je, priča Hanka za Hayat.ba, prepoznala talent. Mnogi od njih, uvjerena je, budu li se pridržavali svih sugestija koje su dobivali, mogu uspjeti u tom poslu.

Bilo je odgovorno biti dio tima, odnosno žirija, i odlučivati o tome ko nastavlja takmičenje, a kome je vrijeme da ga napusti. Velika odgovornost. Sve je bilo stvar trenutka i sreće tih mladih osoba. Nekada su znali briljirati, nekada, da tako kažem, “proklizati”. Bilo je izuzetnih talenata. Da se razumijemo, talent čovjek može imati u svim sferama života, ali je mnogo važnije kako se svaki pojedinac odnosi prema svom umijeću, odnosno talentu, koliko ga njeguje, koliko se žrtvuje za njega… – govori Paldum za Hayat.ba.

Drago joj je što u Bosni i Hercegovini ima zaista mnogo muzičkih talenata, mladih ljudi koji će itetako obogatiti estradnu scenu.

Samo im treba pružiti ruku, dati im podršku, usmjeravati ih… Žao mi je nekih koji su napustili šou, ali to svakako ne znači da oni neće napraviti dobre karijere. ZMBT je jedna odlična prilika da se mladima pruži pomoć, da se okušaju… Ovo im je itekako dobra odskočna daska za dalje. Sigurna sam da će mnogi od ovih devet finalista napraviti odlične estradne karijere – vjeruje diva naše estrade.

Prisjetila se i svojih početaka.

Uvijek bih se vratila u moje vrijeme i pokazala svima kako se gradi karijera. Nisam pristalica toga da zvijezda postaneš preko noći. Možeš, ali to nije dugovječno. Brzo dođe i još brže prođe. Ali sve je stvar odnosa, odnosno toga šta čovjek želi, koliko je spreman raditi na sebi. U svakom poslu postoji proces kroz koji moraju proći i toga moraju biti svjesni. Djeca koja naglo bljesnu, ponese ih i brzo padaju jer nisu psihološki jaki da se mogu sa svime nositi. Treba se odgajati, ulagati, poštovati, žrtvovati… I sebe i talent i saradnike. Moraju biti svjesni da je ovo jedan timski posao. Veoma je važan odgoj, kućni odgoj, kako će se ponašati kada uđu u studio, kada su na sceni, kako se ponašaju prema saradnicima. Nikada nisam težila tome da uz neke skandale postanem poznatija. Uvijek sam vjerovala, i dalje vjerujem, da samo glasom, lijepom odnosno dobrom pjesmom, odličnim saradnicima, mogu napraviti dobar posao. Ponosim se time, karijerom koju sam izgradila svojim talentom. Drugi, lakši put da preko noći još više zablistaš, nikada se nije isplatio, niti će – poručuje Paldum u izjavi za Hayat.ba.

Komentariši