Naslovi

Pravila Igre i u doba krize šire apsolutnu pozitivu

Ovako izgleda ljubav uz pomoć drona u vrijeme izolacije

Novo muzičko iznenađenje i apsolutna pozitiva stižu nam iz redova mahom mladih i optimističnih mladića koje publika naprosto – obožava. Riječ je o Pravilima Igre, grupi koja nam ove sedmice predstavlja pjesmu Usne od šećera.

Njihov novi singl odiše vedrim i pozitivnim tonom te rasplesanim melodijama koje najavljuju ljeto pred vratima, a momci su ga predstavili uz važnu poruku slušaocima – da budu strpljivi i ostanu kući još malo, jer ih čekaju nove ljetne uspomene i ljepši, vedriji dani.

Muzički uradak potpisuju poznati autori Sonja i Miro Buljan, a nastao je pod okriljem GEMA Produkcije.

Video je snimljen u skladu s propisanim mjerama Nacionalnog štaba civilne zaštite. Poštujući mjeru o okupljanju maksimalno pet osoba u istome prostoru te uz održavanje nužnog razmaka, muzički je spot snimljen na dva zagrebačka balkona. Momci su pritom ponovno pokazali svoju kreativnost te tako u posebnim uvjetima osmislili zanimljivu mladenačku priču prikazanu u videu, čiju produkciju potpisuje DARPRO.tv.

Interesantne scene upoznavanja – ni više ni manje – dronom, kao i takvog prenošenja poruka i „poljubaca“, a zatim i ljubavna pjesma otpjevana djevojkama s balkona velegrada, tek su dio romantične čarolije koju u spotu možete vidjeti, a koji će vas oduševiti „na prvu“. Upravo spomenuto dočarava simpatije između mladih koji su odgovorno ostali kući, ali smislili način kako to pretvoriti u simpatičan trenutak i uspomenu.

Aktualna pandemija utjecala je na čitav svijet, pa je tako i nama pomrsila planove u ovoj godini. Ipak, nastojali smo sve ovo vrijeme biti podrška našim slušaocima i pratiocima na društvenim mrežama, jer znamo da je mnogima ostanak kući teško pao. Odlučili smo stoga napraviti ono najbolje što možemo i promijeniti svoje planove onako kako najbolje znamo. Upravo zato, želimo predstaviti pjesmu s kojom se mi osjećamo optimistično i dobro, i prenijeti to veselje i nadu svim slušaocima. Neka vas pjesma podsjeti na najljepše trenutke, jer sve će ovo uskoro proći!“, izjavili su dečki iz Pravila Igre.

Podsjećamo, bendu Pravila Igre u februaru je dodijeljena nagrada Top.HR Music Awards za grupu godine, priznanje koje dodjeljuju RTL televizija i Hrvatska diskografska udruga. Novi singl Usne od šećera prvo je muzičko predstavljanje benda nakon dodjele nagrade, a njihovi obožavatelji na društvenim mrežama ne skrivaju uzbuđenje.

Njihov prethodni singl Samo zbog nje nastao u suradnji s EFZG-om nagrađen je muzičkom nagradom Cesarica u novembru prošle godine, vrijednim priznanjem temeljenim na glasovima publike. Momci iz grupe Pravila Igre i ovom prilikom ponovno dokazuju zašto su jedan od najomiljenijih pop bendova u Hrvatskoj, ali i šire. Potaknuti aktualnom situacijom s pandemijom korona virusa, članovi benda odlučili su predstaviti rasplesanu, vedru i pozitivnu pjesmu kojom će, prije svega, pobuditi optimizam među slušaocima.

Komentariši