Naslovi

NesKoH objavio emocionalani singl „Kako da ti oprostim“

NesKoH je etablirani pop-rock pjevač na bosanskohercegovačkoj muzičkoj sceni koji rukovodi svojom karijerom iz Marseillea u Francuskoj. Njegovi posljednji projekti su se ticali društvenog angažmana (Nek’ svijet čeka), optimizma za bolje sutra (Kraj Nije Kraj) ili je jednostavno kao pop-rock pjevač, snimajući duete, koketirao za drugim stilovima u muzici (Vječno Mlad). Novi singl pod nazivom „Kako da ti oprostim“ je nešto drugačiji od prethodnih projekata budući da je NesKoH ovog puta pristupio nastanku pjesme iz jednog drugačijeg ugla. Optimistične poruke i razigranost muzičkim stilovima su ustupili mjesto nabijenim emocijama koje su se javile kao posljedica iznevjerene ljubavi. Iako je publika navikla da im NesKoH svojim pjesmama ponudi katarzično očišćenje od nabijenih emocija, ovoga puta NesKoH svojom pjesmom ostavlja slušaoca zaleđenog u svojim pjesničkim slikama.

Ima jedna bitna poveznica između ljubavi i bajke. Kada volimo, na neki način živimo svoju bajku. Ali ljubav nažalost nije uvijek bajka. Često počinje tako, ali kraj pokaže svoju drugu stranu. Kao što svaka bajka nosi svoju pouku, tako i svako ljubavno iskustvo nosi svoje. Svako emocionalno iskustvo vas mijenja i uči kako dalje, kako opet, ili kako bolje, iako u datom momentu toga niste svjesni. Istina boli. Istinite priče su najiskrenije, najljepše i najbolnije. A poznato je, da je između ljubavi i mržnje vrlo mala nijansa. Postoje različite vrste rastanaka, a najtužniji su oni koji se dese sa nepoštovanjem, i kada više nemamo hrabrosti da pogledamo u oči osobu koja nam je do tada bila bajka. – izjavio je NesKoH.

U pjesmi „Kako da ti oprostim“ ispričane su istovremeno dvije životne priče, jedna kroz slike, a druga kroz note i riječi. Na slušaocu je da je doživi kroz svoje iskustvo ili razočarenje. I na taj način će ova pjesma da dobije svoj konačni smisao, za svakoga drugačiji.

Komentariši