Naslovi

Almas objavio novi singl „Samoća“ koji je napisan 1993. godine

Poznati sarajevski rocker, Almas Smajlović objavio je novi singl pod nazivom „Samoća“. Pjesmu je radio sa horom Superar Cadenza sa kojim već duže vremena sarađuje, a singl izlazi pod okriljem muzičke produkcije Hayat Production.

Almas je sa nama podijelo sudbinu pjesme i njen put od nastanka do samog izdavanja.

Pjesma je napisana još 1993. godine, a ja sam je komponovao ove godine s obzirom na to da se pjesma treba naći na mom prvom solo albumu koji pripremam već duže vrijeme. Već sam objavio nekoliko singlova kao što su: „Sat“, „Kad boriš se sam“ i „Zmija“. Moram biti iskren, pjesma „Samoća“ nije trebala biti singl, ona je zamišljena kao bonus track na albumu, pa iako je pjesma napisana ‘93. godine aktuelna je pogotovo danas. – rekao je Almas Smajlović.

Videospot za pjesmu „Samoća“ je nastao u skromnim uslovima koji su posljedica panedemije, ali je na videospotu, sa velikom ljubavlju, i dalje radio ogroman broj ljudi.

Kada sam  odlučio da objavim pjesmu, odlučio sam i da spot bude multiscreen jer je to jedina mogućnost. Puno ljudi je snimalo pjesmu, tako da smo svi iz svojih domova poslali snimke i sastavili to skupa. Deset divnih djevojaka iz hora Superar Cadenza koji vodi Alma Karić su dali jedan totalno drugaćiji pravac pjesmi tako da uz klavir, gudače i akustičnu gitaru ništa više nije bilo potrebno. – izjavio je Almas.

Almas Smajlović naglašava da je želio u aprilu 2020. godine izdati cijeli album, ali da je njegovo objavljivanje odgođeno do prolaska vanredne situacije.

Album sam planirao objaviti u aprilu ove godine, al korona je sve poremetila, tako da  je i ovaj singl proizvod današnje situacije u kojoj živimo. Na albumu, pored već nabrojanih singlova, naći će se ukupno dvanaest pjesma. Sarađivao sam sa mnogim muzičarima i autorima i vrlo sam zadovoljan kako je sve na kraju ispalo. Tako da se nadam da ću biti u mogućnosti ove godine napokon objaviti album, a do tada sigurno jos koji singl. – dodao je Almas.

Poslušajte novi singl „Samoća“!

Komentariši