Poznati sarajevski rocker, Almas Smajlović objavio je novi singl pod nazivom „Samoća“. Pjesmu je radio sa horom Superar Cadenza sa kojim već duže vremena sarađuje, a singl izlazi pod okriljem muzičke produkcije Hayat Production.

Almas je sa nama podijelo sudbinu pjesme i njen put od nastanka do samog izdavanja.

Pjesma je napisana još 1993. godine, a ja sam je komponovao ove godine s obzirom na to da se pjesma treba naći na mom prvom solo albumu koji pripremam već duže vrijeme. Već sam objavio nekoliko singlova kao što su: „Sat“, „Kad boriš se sam“ i „Zmija“. Moram biti iskren, pjesma „Samoća“ nije trebala biti singl, ona je zamišljena kao bonus track na albumu, pa iako je pjesma napisana ‘93. godine aktuelna je pogotovo danas. – rekao je Almas Smajlović.

Videospot za pjesmu „Samoća“ je nastao u skromnim uslovima koji su posljedica panedemije, ali je na videospotu, sa velikom ljubavlju, i dalje radio ogroman broj ljudi.

Kada sam  odlučio da objavim pjesmu, odlučio sam i da spot bude multiscreen jer je to jedina mogućnost. Puno ljudi je snimalo pjesmu, tako da smo svi iz svojih domova poslali snimke i sastavili to skupa. Deset divnih djevojaka iz hora Superar Cadenza koji vodi Alma Karić su dali jedan totalno drugaćiji pravac pjesmi tako da uz klavir, gudače i akustičnu gitaru ništa više nije bilo potrebno. – izjavio je Almas.

Almas Smajlović naglašava da je želio u aprilu 2020. godine izdati cijeli album, ali da je njegovo objavljivanje odgođeno do prolaska vanredne situacije.

Album sam planirao objaviti u aprilu ove godine, al korona je sve poremetila, tako da  je i ovaj singl proizvod današnje situacije u kojoj živimo. Na albumu, pored već nabrojanih singlova, naći će se ukupno dvanaest pjesma. Sarađivao sam sa mnogim muzičarima i autorima i vrlo sam zadovoljan kako je sve na kraju ispalo. Tako da se nadam da ću biti u mogućnosti ove godine napokon objaviti album, a do tada sigurno jos koji singl. – dodao je Almas.

Poslušajte novi singl „Samoća“!