Naslovi

Obilježavanje Dana planete Zemlje: Hayat Production predstavlja pjesmu „Majko Zemljo“

Dan planete Zemlje ili Dan Zemlje obilježava se 22. aprila u više od 150 zemalja širom svijeta. Namjera je da ljude podsjeti u kakvom je stanju priroda planete na kojoj žive, kao i da se stanovništvu ukaže na probleme ekosistema, na zagađenje naseljenih mjesta i na to kako poboljšati kvalitet životne sredine. Hayat Production povodom Dana Zemlje predstavlja numeru Dječijeg hora „Pačići“ pod nazivom „Majko Zemljo“.

Autor muzike, teksta i aranžmana je Igor Vukojević, a za vizualni identitet je zaslužan Berin Tuzlić iz videprodukcije „Pixel“ iz Sarajeva.

Pjesma je nastala kao potreba da se skrene pažnja na očuvanje naše planete u okolnostima gdje se rušilački ponašaju mnogi ljudi i svjetske kompanije. Najmlađa populacija apeluje kroz pjesmu Majko Zemljo. – rekao je Igor Vukojević.

Pjesma „Majko Zemljo“ je posvećena mladima kao jednoj od najprioritetnijih skupina za osvještavanje o očuvanju planete Zemlje, pa je tako ovu pjesmu izveo Dječiji hor „Pačići“.

Rad sa djecom je privilegija, neiscrpna energija i osmijeh u svakom trenutku. Pačići su bili divni, kao i solistica Anastasija. Vuk Vukojević je svirao bas, a imali smo priliku ugostiti na pjesmi i Gorana Pivaševića, čovjeka koji je svirao etno instrumente- tapan, tamburu i frulu, a ovom prilikom bih se zahvalio Berinu Tuzliću za super slikovnice naših pjesama. – dodao je Igor Vukojević.

„Majko zemljo“ je jedna od prvih pjesama koja je objavljena i dio je nadolazećeg albuma koji se zove „Muzička slikovnica“ koji je posvećen djeci.

Pjesma „Majko zemljo“ premijerno je predstavljena na dječijem kanalu Hayatovci i na YouTube kanalu Hayat Production.

Komentariši