Naslovi

Uskoro: Miligram Live Drive

HP LIVE je projekat muzičke produkcije kojim se stavlja fokus na svirku uživo. Prvi gost HP LIVE-a je bio poznati bosanskohercegovački kantautor Al Dino koji je u prostorijama Hayat Productiona realizirao mini koncert i izveo neke od svojih najvećih hitova. Publika je cijeli mini koncert mogla pratiti uživo na YouTube kanalu Hayat Productiona i zvaničnoj Facebook stranici.

Live streaming na društvenim mrežama predstavlja reprodukciju sadržaja na principu prenosa uživo i u vrlo kratkom vremenskom periodu je napravio skok od noviteta do nužnosti. Društevene mreže poput Facebooka, Instagrama i YouTube-a su integrisali snimak uživo u svoje platforme, tako da sve veći broj brendova u skladu s tim prilagođava svoje strategije na društvenim mrežama. Na taj način, Hayat Production, nastoji svima onima koje prate sadržaje muzičke produkcije omogućiti još jedan način uživanja u zabavnim sadržajima. – izjavio je Arel Češljar, muzički producent Hayat Productiona i idejni tvorac HP LIVE-a.

Uočeno je da publika sve više traži live streaming na društvenim mrežama jer on posjeduje elemente ljudskog dodira i topline koji nedostaju običnim postovima i upravo zbog toga će se Hayat Production sve više kretati ka onim tendencijama prema kojima ide i njegova publika.

Projekat HP Live je pokrenut sa ciljem isticanja kvalitete muzike uživo ali je veoma brzo prerastao u projekat u kojem će live streaming na društvenim mrežama biti njegov sastavni dio i jedan od primarnih ciljeva u njegovoj daljnjoj realizaciji. Novim HP LIVE-om nastojimo kreirati nešto topliju atmosferu za naše gledaoce, ali ih isto tako želimo zaintrigirati.– poručio je Ahmed Švrakić, direktor Hayat Productiona.

U Miligram Live Drive-u publika će imati priliku gledati i slušati dobro poznatu beogradsku pop grupu Miligram. Miligram će se u HP LIVE-u pokazati u potpuno novom sastavu i pokazati bh. publici sve novitete koji su uslijedili formiranjem nove ekipe. Njihova svirka uživo će obuhvatiti neke od najvećih hitova koje je uradio Miligram, ali će se pjevati i pjesme koje je Aleksandar Milić Mili radio za druge autore, a koje su osvojile Balkan.

Na sceni ćete imati priliku gledati: Aleksandra Milića Milija, kompozitora i producenta grupe Miligram; tu će se naći i Adi Šoše, mladi bh. pjevač iz Mostara i novi vokal grupe Miligram; Marko Prodanović (DJ); Arion Petrovski (bubnjar) i Danilo Orbović (gitarista).

Miligram Live Drive će se održati 17. 02. na Hayat TV-u, a publika će imati priliku pratiti prijenos uživo njihovog koncerta na YouTube kanalu Hayat Productiona i zvaničnoj Facebook stranici Hayat Production od 20:00 h.

Komentariši