Naslovi

Gledajte HP SEVDAH: Arif Alajbegović sa Draganom Stojkovićem Bosancem i Akom Hukelićem

Nakon HP Live projekta kojim smo vas nastojali podsjetiti kako izgleda i zvuči live izvedba dobre narodne pjesme, vrijeme da vam predstavimo još jedan projekat Hayat Productiona.

Fokus okrećemo ka pjesmi na kojoj počiva bosanski duh, pjesmi koja je nastala kao rezultat bogate usmene poezije naroda BiH i donosimo vam HP SEVDAH.

Srce sevdalinke je osjećaj ljubavi, a ekipa Hayat Productiona zasigurno ima ogromnu ljubav prema muzici i pjesmi, te želi svojim gledaocima, prenijeti sve one emocije koje u čovjeku može izazvati sevdah.

Naš prvi gost u HP Sevdahu je rođeni Sarajlija, živa legenda sevdaha i vrsni poznavalac sevdalinke, legendarni Arif Alajbegović. Arif Alajbegović je sazrijevao u interpretatora sevdalinke u vrijeme vrlo strogih kriterija gdje se zahtijevalo savršenstvo, međutim on je postao poznat po svom nazalnom pjevanju koje danas predstavlja veliku prednost jer je izvanredan i drugačiji od ostalih.

Arif u doživljaj pjesme uvodi bez napora, tumačeći sevdalinku mehko, nenasilno, upola glasa koji do vas dopire kao najljepša muzika iz tihe zvjezdane noći, a u HP Sevdahu za vas izvodi jednu poznatu svedalinku zajedno sa Draganom Stojkovićem Bosancem i Akom Hukelićem.

Gledajte HP Sevdah ove nedjelje na Hayat TV-u od 18:00 h.

Komentariši