Naslovi

Queen Zookah objavila pjesmu “I dalje mi fališ” u retro jazz stilu

Queen Zookah (Lamija Zukić), rođena je 1998. u Visokom, a muzikom se bavi od svoje devete godine, kada je upisala Muzičku školu u Visokom. Do sada je nastupala na mnogim takmičenjima na kojima je predstavljala svoj grad i školu iz oblasti klavira, te osvajala prva, druga ili treća mjesta pod vodstvom profesorice Arnele Drugović-Softić, koja je zaslužna za njenu ljubav prema muzici.

Upisom u srednju školu upoznala sam svoju trenutnu ekipu, te postala član ekipe  “Kartel”. Kartel je skupina mladih umjetnika iz različitih muzičkih žanrova, koji rade fuziju muzike (hip-hop, funk, reggaeton, sevdah…). – izjavila je Queen Zookah.

Pored Queen Zookah ekipu Kartela čine: Kaizen, Baboon, Magic Fingers & Zumbul.

Ideja da se snimi moj prvijenac postoji već par godina i sada je došlo vrijeme da se to i ostvari. Park “Ravne 2” smo izabrali za lokaciju snimanja spota jer je jedinstven i savršen ambijent za snimanje ovog tipa pjesme. – dodala je Queen Zookah.

Tekst, muziku i aranžman za Lamijinu pjesmu potpisuje Kaizen (Uzejrović Midhat) kao i režiju spota. Pored Midhata u realizaciji spota učestvovali su i Semir Dokso, Adnan Koljenović i Dino Vehabović,te asistent montaže Slaven Ištuk, dok je za Lamijin make-up bila zadužena Anela Dokso. Pjesma izlazi pod okriljem izdavačke kuće Hayat Production.

Pjesma je urađena u retro jazz/swing stilu jer je to savršen način da se izrazi njena simbolika. Za temu smo namjerno odabrali ljubav, jer je ona ta koja motiviše, daje energiju i ispunjava naš život.- izjavio je Kaizen.

Komentariši