Naslovi

Pop-rock pjevač NesKoH otkrio formulu vječne mladosti

Potraga za vječnom mladošću je obilježila brojne stare civilizacije. Od Egipta do Kine tragalo se za izvorom vječne mladosti, eliksirom života i alhemijskim trijumfom. Nažalost, do danas niko nije uspio zaustaviti tog strašnog neprijatelja protiv kojeg ljudi vode bitku hiljadama godina. Tajna formula vječne mladosti je ostala dobro čuvana sve do danas, a formulu otkriva bh. kantautor NesKoH u svojoj novoj pjesmi pod nazivom „Vječno Mlad“.

Muzika nas drži mladim, zbog nje živimo, muzika nam znači sve. Muzika nam daje osjećaj da smo vječni. – izjavio je NesKoH dodajući kako novom pjesmom želi odati počast muzici.

Pjesma „Vječno Mlad“ je drugi po redu duet bh. pjevača NesKoH-a kojeg je uradio sa Todorom Toshom Todorovićem, glavnim gitaristom i pjevačem dugovječnog njemačkog blues benda „Blues Company“. Njegov prvi duet pod nazivom „Kraj Nije Kraj“ je realizirao sa francuskom operskom pjevačicom Emmanuelle Zoldan. Saradnjom sa internacionalnim zvijezdama i muzičarima, NesKoH pokazuje sve veći uspjeh na muzičkoj sceni. Prvim duetom je u svoj rokerski svijet pozvao operu, a novim duetom NesKoH pokazuje umijeće kombinovanja rock-pjesme i bluesa.

Tosho i ja smo se sreli prije tačno godinu dana, u Njemačkoj na jednom festivalu protiv rasizma. On je nastupao sa svojim bendom Blues Company, a ja sa svojim punk bendom, LaminiusX. Za vrijeme njihovog nastupa sam bio u loži i uživao u Toshinom izvođenju pjesama, njegovom snalaženju na sceni i iskustvu grupe. Odjednom je u svojoj blues-solaži totalno neočekivano ubacio sevdalinku ‘Kad ja pođoh na Bentbašu’ i to me toliko dirnulo, da mi je odmah bilo jasno da ga moram ubijediti da zajedno pjevamo. Još kad mi je rekao, da nikada u životu nije pjevao na svom maternjem jeziku,  shvatio sam da se ispred nas nalazi veliki izazov za obojicu. Meni je bio izazov da svojoj kompoziciji prilagodim svijet drugih muzičara, a da to ipak ostanem ja. To jeste, da uvežem blues u svoj rokerski svijet i da kao svaki put stavim svoj prepoznatljivi pečat. A Tosho je svakako zapečatio pjesmu svojim solažama i prepoznatljivim blues vokalom. – izjavio je NesKoH.

Duet “Vječno mlad” predstavlja jedinstvenu kombinaciju mladosti i iskustva, francuske, bosanskohercegovačke i njemačke produkcije, rocka i bluesa, duha Balkana i duha Evrope i upravo ga to čini originalnim i teškim za nadmašiti.

Komentariši