Naslovi

Šerif Konjević u HP Live-u izveo pjesmu „U neki daleki grad“

Ekipa Hayat Productiona je pokrenula projekat „HP Live“ u kojem se fokus stavlja na originalan glas, muzičke instrumente i sve one elemente koji čine jednu svirku uživo. Cilj je podsjetiti publiku kako zvuči jedna live izvedba pjesme i izazvati kod publike one iste intenzivne emocije koje bi osjetili na koncertima na otvorenom umjesto onih koji se javljaju kada slušaju digitalno uređenu muziku. Prvi gost HP Live-a je bio neponovljivi Šerif Konjević koji je izveo jedan od svojih najvećih hitova pod nazivom „U neki daleki grad“.

Nadam se da sam odradio svoj dio posla kako treba. Lijepo je i da se naprave neke izmjene. Činjanica je da je pjesmu svakako nemoguće otpjevati na isti način kao onda kada je bila snimana. Bitno je da sam za ovu pjesmu doveo veliki orkestar koji se adekvatno pripremio za ovo snimanje što nije nikako zanemarivo. Uz profesionalan orkestar i sam pjevač na pravi način može iznijeti interpretaciju određene pjesme“ – izjavio je Šerif Konjević.

Sastav velikog orkestra za pjesmu „U neki daleki grad“ su činili: Almir Hukelić Aka (solo gitara), Haris Kaltak (harmonika), Meho Radoović (klarinet), Muhamed Jusić (bubanj), Nedim Karčić (ritam gitara) i Arel Češljar (bass i solo klavijature). Mix i master pjesme „U neki daleki grad“ je radio Arel Češljar, izvršni producent Hayat Productiona, a programiranje instrumenata su zajedno radili Arel Češljar i Meho Radoović, asistent izvršnog producenta.

HP Live je projekat od trostrukog značaja. Prvo, publika će imati priliku slušati pjesme u kojima smo fokus stavili na sve originalne elemente koji učestvuju u kreiranju muzike uživo. Drugo, ovim projektom vraćamo značaj muzičarima koji su se vremenom počeli neopravdno zanemarivati. Treće, ovim projektom pokazujemo izvanredne mogućnosti muzičkog studija Hayat Productiona. – izjavio je Arel Češljar, izvršni producent Hayat Productiona.

Veoma sam sretan što sam dio ovog projekta oživljavanja starih pjesama baš iz vremena kada sam ja počeo profesionalnije svirati 80-ih godina. Ovo je jedan veoma značajan projekat koji će vratiti muzičare na poziciju na kojoj su trebaju biti. Publika je više navikla da sluša pjesme preko matrica, ali smatram da je muzika uživo ipak ona koja bi trebala biti stavljena u prvi plan. – izjavio je Aka Hukelić, poznati bh. virtuoz na gitari.

Jako mi je drago što mogu kazati kako smo u Hayat Productionu pokrenuli mnoštvo novih projekata. U petnaestoj sezoni Wow Hayat Production Showa skoro smo u potpunosti promijenili koncept emisije, a naročito način na koji pristupamo muzičkom dijelu HP Show-a. Prije je veći fokus u emisiji bio na kratkim prilozima, a u muzičkom dijelu emisije pjevači su pjevali na plejbeke, a sada je stavljen fokus na muziku uživo ii na naše goste koji je izvode. – izjavio Hasan Kamenjaković, PR manager Hayat Productiona.

Pogledajte kako je izgledao prvi HP Live sa Šerifom Konjevićem!

Komentariši