Naslovi

Alen Hrbinić u novoj pjesmi „fura“ sarajevskim ulicama

Alen Hrbinić, Sarajlija sa njemačkom adresom, je objavio novi singl po nazivom „Furam“. Pjesma „Furam“ je nešto drugačija od njegovog prethodnog singla „Stara raja i ti“ koji je bio ljubavna balada. Alen Hrbinić je odlučio objaviti pjesmu koja će se razlikovati od prethodne i u dinamici, a i vizualnim identitetom, ali kojom i dalje zadržava svoj prepoznatljivi stil i muzički pravac kojim se kreće.

Novi singl je bržeg ritma, a tekst pjesme stavlja i samog slušaoca u taj imaginarni svijet gdje on užurbano ide ka svom cilju, ka ljubavi. Za ovaj efekat je zaslužan poznati bosanskohercegovački tekstopisac Dino Muharemović koji je pored teksta radio i muziku za novi singl Alena Hrbinića. Za aranžman je zaslužan Mahir Sarihodžić u čijem studiju Long Play su nastali brojni hitovi najpopularnijih pjevača u regionu.

Alenov prethodni videospot je odisao jednostavnošću, a snimanje videospota za pjesmu „Furam“ je povjerio ekipi iz videoprodukcije Hayat Productiona koja je imala zadatak napraviti nešto drugačije i na pravi način oslikati muziku i tekst pjesme. Tako u videospotu možete vidjeti Alena Hrbinića kako užurbano ide sarajevskim ulicama i juri na motoru kroz centar grada.

Poslušajte novu pjesmu Alena Hrbinića!

Komentariši