Naslovi

Zagarantovan hit: Dino Memić objavio prvu pjesmu „Anđeo bez duše“

Mladić iz Mostara, Dino Memić je bio učesnik devete sezone muzičko-zabavnog takmičenja ZMBT. Svojom karizmom i talentom je ostavljao dojam iz kruga u krug i na publiku i na žiri čime je došao do samog finala najvećeg show programa u Bosni i Hercegovini. U finalu je osvojio drugo mjesto prema ocjeni stručnog žirija, a prvo mjesto prema ocjeni publike. Na taj način, Dino Memić u ovom takmičenju je prerastao iz mladića koji se želi baviti muzikom u profesionalnog pjevača. Upisavši Muzičku akademiju Univerziteta u Sarajevu nakon takmičenja, postalo je jasno da će Dino Memić od svog talenta graditi muzičku karijeru.

Njegova muzička karijera započinje prvom pjesmom pod okriljem izdavačke kuće Hayat Production koja se zove „Anđeo bez duše“.

„Veoma sam uzbuđen. Nakon finala ZMBT-a, jako se dugo radilo na tome da izađe moja prva pjesma. Naročito sam zadovoljan aranžmanom pjesme jer je napravljeno nešto potpuno drugačije u odnosu na repertoar koji sam izvodio tokom takmičenja. Pjesma je mladalačka, pjevljiva, lepršava i pamtljiva i iskreno se nadam da će se svidjeti publici“ – izjavio je Dino Memić.

Dino Memić je podijelio sa nama svoje utiske o cijelom procesu snimanja jedne pjesme i snimanja videospota.

„Moram priznati da bi mi bilo suludo izdvojiti samo jedan detalj iz cijelog procesa kroz koji sam prošao. Nikada se nisam našao u prilici da budem u jednom muzičkom studiju ili da budem glumac na neki nečin prilikom snimanja spota. Apsolutno sve mi je bilo novo iskustvo i postoji pregršt detalja i anengdota koje stoje u istoj ravni baš zato što sve predstavljaju jednu novinu u mom životu, te nešto zanimljivo i nepoznato.“ – izjavio je Dino Memić uz nadu da će i njegova publika dijeliti njegovo oduševljenje pjesmom i videospotom.

Tekst i muziku za pjesmu „Anđeo bez duše“ je radio Kenan Ferhatović, a aranžman su radili Arel Češljar, Meho Radoović i Benjamin Milić. Pjesma je dobila kvalitetan vizualni identitet zahvaljujući izvrsnim režiserskim vještinama Kenana Pekića.

Dino Memić je veoma talentovan pjevač sa specifičnim vokalom koji se savrešno uklopio u pjesmu koja svojim modernim aranžmanom predstavlja spoj savremene muzike i muzike koja je privlačna širim narodnim masama. – izjavio je Arel Češljar, izvršni producent Hayat Productiona.

Pjesma je svojom tematikom zagrebala jedan značajan problem modernog društva, a to je kompleksna ljubav između mladih u 21. stoljeću i predstavlja samo jednu stranu izazova sa kojima se susreće današnja mladež.

Poslušajte prvu pjesmu Dine Memića.

Komentariši