Naslovi

Obilježena 96. godišnjica osnivanja Republike Turske: Gosti uživali u melodijama turske baštine

Povodom 96. godišnjice osnivanja Republike Turske, u Narodnom pozorištu u Sarajevu je upriličen koncert pod nazivom “Muzičko putovanje kroz kulture”, javlja Anadolu Agency.

Na koncertu, koji je organizovala Ambasada Republike Turske u BiH, brojni posjetioci su imali priliku uživati u kompozicijama u izvedbi šefa za perkusiju Simfonijskog orkestra Predsjedništva Republike Turske Dincera Ozera i pijanistice Ruya Taner, ali i domaćih umjetnika.

Ambasador Republike Turske u BiH Haldun Koc je tom prilikom kazao da je prelijep osjećaj veličanstvenim koncertom obilježiti 96. godišnjicu osnivanja Republike Turske.

Drago nam je da u Sarajevu s našim prijateljima iz cijele BiH obilježavamo ovaj datum. Nadam se da se koncert svidio ljudima iz BiH”, kazao je Koc.

Sarajevo, BiH – 23. oktobar 2019: U povodu 96. godišnjice osnivanja Republike Turske, u Narodnom pozorištu u Sarajevu večeras je upriličen koncert pod nazivom “Muzičko putovanje kroz kulture” ( Denis Zuberi – Anadolu Agency )

Dodao je na kraju da se ovakvim događajima dodatno jačaju odnosi Turske i Bosne i Hercegovine te se zahvalio i onima koji su dali podršku u organizaciji koncerta, a to su kompanija Sisecam, Institut Yunus Emre, Turkish Airlines i Ured za kulturu i turizam Republike Turske.

Komentariši