Naslovi

Organizatori, publika i Hankin tim o njenom koncertu u Zagrebu

Diva sevdaha, Hanka Paldum, obilježila je 45 godina karijere koncertom u KD „Vatroslav Lisinski“ u Zagrebu. Navodi kako je cijela realizacija ovog trosatnog koncerta trajala skoro dvije godine i kako joj je veoma drago što se koncert u Zagrebu poklopio sa ovim velikim jubilejem.

Koncert Hanke Paldum je bio rasprodat nekoliko sedmica prije samog događaja što je velika rijetkost u svijetu muzike i što je jedan od pokazatelja velikog uspjeha ovog koncerta.

Šta da Vam kažem. Srce mi je veliko kao kuća, i meni i Hanki i cijelom ovom orkestru. Nema nijedne jedine karte. Dvorana je rasprodana tri tjedna prije koncerta. Ubačena su dodatna sjedala, a i ona su rasprodana. Hanka je to zaslužila i kao umjetnik i kao čovjek. – izjavila je Paula Jusić, organizatorica koncerta.

Hanka Paldum & Aka Hukelić

Na Hankinom koncertu je nastupao i poznati bosanskohercegovački maestro na gitari i Hankin dugogodišnji prijatelj, Almir Aka Hukelić, koji je kazao da je neizmjerno sretan što ima priliku biti dio ove manifestacije.

Veoma sam sretan što sam na ovom jubilarnom koncertu povodom 45 godina rada. Od tih 45 godina ja barem polovinu tog vremena radim sa Hankom na binu. A pripala mi je čast da na koncertu sviram četiri instrumenta: saz, buzuki i dvije gitare. Veoma sam sretan i uzbuđen, kao da je moj koncert, a ne Hankin. – izjavio je Aka Hukelić.

Radim sa Hankom već 19 godina. Sve pjesme za koncert su posebno odabrane i nađu put do publike. Hanka je jedinstven slučaj, to je žena za koju koja kada izađe na binu, postoji samo emocija, publika i pjesma. To niko ne može bolje od nje uraditi jer ima neviđenu konekciju sa publikom. – izjavio je Samir Hodžić, dugogodišnji harmonikaš Hanke Paldum.

Gost na njenom koncertu je bio i Amir Kazić Leo koji za Hanku Paldum ima samo riječi hvale.

Ovaj koncert je jedna velika obljetnica moje drage kolegice i prijateljice Hanke Paldum. To je žena sa genijalnom karijerom i čast mi je što ću nastupati s njom na bini. Ljudi vole Hanku i muziku koju ona izvodi što dokazuje i dvorana koja je rasprodata. – izjavio je Amir Kazić Leo.

Nakon koncerta samo upitali publiku kako je prema njihovom mišljenju protekao koncert, a njihove reakcije možete vidjeti na videu ispod.

Ni Hanka Paldum nije krila svoje oduševljenje Zagrebom i Zagrepčanima.

Komentariši