Naslovi

Hanka Paldum pokorila Zagreb: Bio je to koncert o kojem će se još dugo pričati

Hanka Paldum obilježila je sinoć 45 godina karijere koncertom u KD Vatroslav Lisinski u Zagrebu.

Diva sevdaha svojom je izvedbom dirnula mnoge posjetitelje, među kojima je bio i gradonačelnik Milan Bandić.

Koncert naziva “Ja vas pjesmom zovem” objedinio je sve najznačajnije muzičke trenutke i pjesme koje su je obilježile kao divu čarobnog glasa i bezvremenski otpjevanih pjesama, naročito sevdalinki koje su obilježile njezin muzički put.

Miljenica publike svojim interpretacijama osvaja cijeli svijet, a upravo u zagrebačkom hramu kulture proslavila svoju veliku godišnjicu rada.

Hanka je primadona bosanske folk-pjesme koja uvijek poseban naglasak stavlja na tradicionalnu muziku, njegujući etno-elemente i nepresušni izvor bogatog opusa sevdalinki kao svoje elementarno obilježje.

Poštujući sevdah, tradiciju i sve ono izvorno što sevdalinka u sebi nosi, Hanka voli i koketiranje s novim aranžmanima. Tako je bilo sinoć i u Lisinskom. Hanka je publici priredila neponovljivu muzičku čaroliju.

Bit je to svakako koncert o kojem će se još dugo pričati. Koncert kakav jedna ovakva umjetnica zaslužuje. A zaslužuje ga i njezina publika.

Uostalom, jubilej od 45 godina neprekidnog rada, stotine snimljenih pjesama, preko 30 objavljenih nosača zvuka, glas koji osvaja punih 45 godina istim žarom na sceni, to je ona posebna vrsta umjetnika koja je velikim slovima upisana na muzičkom estradnom nebu.

Detaljan izvještaj sa ovog veličanstvenog koncerta možete gledati u narednom izdanju „Wow Hayat Production Show-a“ koji se emituje u nedjeljom u programu Hayat TV-a od 18:00 h.

Komentariši