Naslovi

Talentovani članovi Pop Rock škole Sarajevo u posjeti Hayat Produkciji

Članovi Pop Rock škole Sarajevo danas su posjetili prostorije Hayat Produkcije i gostovali u našem show-u, što je ujedno i njihovo prvo gostovanje u emisiji ovakvog tipa, a na našu posebnu radost i zadovoljstvo.

Talentovani mladići i djevojke su najprije obišli prostorije i studio, a zatim i razgovarali sa uposlenicima o načinima pripreme i realizacije, kao i snimanja muzičkih projekata.

Naime, “Pop Rock škola Sarajevo“ mjesto je okupljanja mladih talentovanih pjevača, instrumentalista, muzičara i izvođača koji dolaze sa željom da se muzički usavrše, prošire muzičke vidike te da se umreže sa drugim muzičarima. Na repertoaru edukacije mladi se uče pjevati i svirati kako domaće, tako i strane popularne pop i rock harmonije.

Nakon što polaznici savladaju osnove individualnog programa pažljivo sastavljenog za svakog pojedinca prema njegovim potrebama i vještinama, počinje proces muziciranja kroz „Rock band program“. Postoji muzički stil za svakog pojedinca, a vrijedni edukatorinse trude da otkriju kompetencije svakog polaznika, jer svaki član zaslužuje pravo da dostigne svoj maksimalni potencijal.

Zanimljivo je da studenti ove škole dolaze iz gotovo svih dijelova Bosne i Hercegovine (Sarajevo, Istočno Sarajevo, Zenica, Goražde, Gornji Vakuf, Kakanj, Kiseljak, Mostar, Jablanica,…), te s obzirom na veliki broj stranaca prisutnih u glavnom gradu, pored lokalnih studenata,školu pohađa i znatan broj inostranih studenata iz Česke, Amerike, Rusije, Španije, Egipta, Indije, Švedske, Francuske, Srbije, Makedonije itd. Nastava je dvojezična-bhs i engleski jezik.

Pored muzičkih aktivnosti u školi se radi I na pripremama i edukaciji za scenski nastup, organizuju interna preslušavanja i sve ostale profesionalne finese kako bi učenici u potpunosti bili spremni za nastupe bilo kakvog tipa.

Ekipa Hayat Produkcije uživala je u druženju sa ovom sjajnom ekipom, te se nadamo da ćemo se kroz njihov radi i napredak i u budućnosti družiti u našek studiju!