Naslovi

Od sevdalinke do electro muzike: Večeras nastupaju Mostar Sevdah Reunion, David Morales i drugi

Od sevdalinke do electro muzike: Večeras nastupaju Mostar Sevdah Reunion, David Morales i drugi

Posjetitelji Sarajeva će večeras moći uživati u sevdahu, rocku, pop i elektronskoj muzici zahvaljujući raznovrsnoj muzičkoj šemi grada.

Pioniri sevdaha 21. stoljeća, Mostar Sevdah Reuinion, bend čiji prepoznatljiv stil izvođenja kombinuje sevdalinku sa elementima džeza, bluesa, soula i etno muzike, večeras će na Žutoj Tabiji zatvoriti manifestaciju “Sarajevo Sevdah Soiree”.

Večeras će u Heineken Summer Loungeu na platou Skenderije svirati svjetski poznati DJ David Morales.

Za neke od najpoznatijih muzičara na svijetu, kao što su Mariah Carey, U2, Michael Jackson, Aretha Franklin, Madonna i Whitney Houston, producirao je i remiksovao više od 500 pjesama.

Na bini Music Zone, koja se nalazi na parkingu ispred Ambasade Republike Grčke, nastupit će sarajevski bend Skroz. Koncert počinje u 23 sata. i ulaz je 10 KM.

Njemački DJ i producent Dr. Motte večeras je zakazan za nastup na “Festivalu u festivalu – After midnight parties” u Amfiteatru Doma mladih. Njemu će se pridružiti Focho b2b Sharky, Weedran i Atonic. Događaj počinje u 23:30, a ulaz je 10 KM

Poznat Matinee Street Party održaće se u Radićevoj ulici u okviru projekta “Festival u centru”. Od 21:30 do 01:00 časova, kada je zakazana ova manifestacija, saobraćaj u Radićevoj ulici biće potpuno obustavljen. Prema njihovim objavama na društvenim mrežama, Street Matinee će pored muzike koju sviraju rezidentni DJ-evi Alain, Coem i 2odd sadržavati razne aktivnosti, poput više gastro i art zona, barova.

Za ambijent na Ajfelovom mostu, gde se održava manifestacija “Kinđetov most”, zaslužna je pevačica Indira Forza, koja je najpoznatija kao pevačica grupe Colonia.