Naslovi

Grupa Retro među Top 12 učesnika Music Fest-a Zlatna Nit

ZLATNA NIT

U Bosanskoj Krupi (BiH9 na prirodnoj lookaciji resorta Zlatna Nit, 8/9/10/.6.2023. održat će se Music Fest Zlatna Nit. Najbolji rock bendovi regije nastupiće na festivalu. Među njima su Dubioza Kolektiv, Helem Nejse, Let 3, Zona Isključenja, Opća Opasnost, Divlje Jagode, Van Gogh, The Croatian Pink Floyd Show, S.A.R.S.i mnogi drugi…

Od ukupno 42 prijavljena benda iz Europe, 12 najboljih koji su ispunili kriterije obračunaće svoje snage na Demo stageu svaki dan festivala od 13 sati, a ukoliko pobijedi, bend osvaja vrijedne nagrade.

Jedan od učesnika festivala je i bihaćka Grupa Retro koja će nastupiti na Demo stage-u prvog dana festivala u četvrtak 8.6. te će po prvi put izvesti skoro sve autorske pjesme koje će se naći na njihovom prvom autorskom albumu na kojem uveliko rade.

Dok njihov pjevač Dženan Rakić uspješno privodi kraju takmičenje u popularnom regionalnom show-u Zvezde granda dečki vrijedno rade u studiju na snimanju pjesama te pripremaju snimanje spotova za dvije pjesme koje će uskoro objaviti pred završetak i izlazak albuma.

Pored toga dečki se i vrijedno pripremaju za nastup na Music Fest-u Zlatna nit ali i za ljetnu sezonu svirki koja je prilično popunjen!

Komentariši