Naslovi

Bh. pjevač Adis Škaljo doživio infarkt pa mu ukradena muzička oprema vrijedna 40.000 KM

Adis Škaljo

Bh. pjevač Adis Škaljo posljednjih dana doživio je niz neprijatnosti, a nakon što je imao infarkt neposredno pred nastup u Beogradu, u Sarajevu mu je ukradena muzička oprema vrijednosti 40.000 KM. Međutim, poručuje da je policija “na tragu lopovima”.

Adis Škaljo i klavijaturista benda PULS Bruno Mišanović s kojim nastupa govorili su za Klix.ba te otkrili detalje o ovim nemilim događajima.

“Prvo želimo da se zahvalimo kolegama muzičarima, kako u BiH, tako i u regionu, na ogromnoj podršci i pomoći u ovoj situaciji u kojoj smo se našli. Mi smo bend koji posljednjih godina nastupa najviše van naših granica i nakupilo se prijatelja ‘na sve strane'”, započinju Adis i Bruno.

“Muzičari su u današnje vrijeme jako solidarni, svi mi koji radimo ovaj posao znamo da, kad nekome ukradu instrument, oduzeli su mu mogućnost da radi, zaradi sebi za život”, dodaju.

Nakon infarkta koji je samo par dana prije imao pjevač Adis Škaljo, on i bend su izjavili da ih ova situacija ipak ni izbliza nije toliko pogodila.

“Zdravlje je na prvom mjestu, oprema se kupi… Ali muzičari su takvi, vežu se za svoje instrumente pa bi i mi bili najsretniji da nađemo svoje”, kazali su uz napomenu da će ponuditi novčanu nagradu zbog sentimentalne vrijednosti ukradenih predmeta.

Policija je na tragu počiniteljima

“Policijska istraga je u toku i nisu svi detalji za javnost, ali već se zna koji je automobil bio na mjestu događaja, odaju ih neispravna svjetla”, otkriva nam Adis.

“Izuzimaju se snimci nadzornih kamera pa su uskoro mogući i snimci lica počinioca s obzirom na to da su viđeni kako parkiraju automobil jednu ulicu dalje i pješke idu do lokacije”, pojašnjava bh. pjevač i njegov kolega iz benda.

Spomenuti slučaj desio se 17. februara u sarajevskom naselju Dolac Malta, a pjevačeva supruga je sutradan na Facebooku podijelila kako je bendu ukradena brojna i prilično vrijedna oprema.

Među ukradenim uređajima su: mikseta Behringer x32, klavijatura Kronos 2, klavijatura Kurzweil PC3K6, dva zvučnika Yamaha MSR400, rack s mikrofonom AUDIX AP61 OM5, wifi inear, audiotechnica M3, mikrofon AUDIX OM6, torba sa stalcima, tri torbe s kablovima i mikrofonima, torba s laptopom, torba s multikorom, kao i torba s procesorom TC Helicon voice live 3.

Vrijednost ukradene opreme procjenjuje se na 40.000 KM, a dok je Amra poručila kolegama muzičarima da ih obavijeste ukoliko im nešto od pomenutih uređaja bude ponuđeno čini se da je i saradnja s policijom urodila plodom te da su na tragu lopovima.

“Želimo da se zahvalimo policiji, medijima i svim dobrim ljudima koji su sa nama u ovome. Mi smo u svojoj karijeri ‘ispunili želju’ – odsvirali pjesmu i profesoru i policajcu i pijancu i kriminalcu. Zauzvrat, veliki broj ljudi nam se sad u nevolji stavio na raspolaganje i svima im se ovim putem zahvaljujemo. Tako da smo pozitivni i nadamo se najboljem”, zaključuju članovi benda PULS.

Možda vas zanima:

Hari Mata Hari veliki koncert u Rijeci