Naslovi

“Motivi sa Balkana” novi je instrumental Nobs & Lejle Piljević

NOBS band & Lejla Piljević

“Motivi sa Balkana” novi je instrumental Nobs & Lejle Piljević.

“Radi se o instrumentalnoj kompoziciji. Nastala je tokom live nastupa sa NOBS bendom svirajući fraze melodija koje su mi padale na pamet. Dakle, nastajala je spontano tokom dužeg perioda dok nismo napravili kompletnu kompoziciju.” – rekla je Lejla Piljević

Aranžman i programiranje za pjesmu je uradio kolega iz benda Kenan Imamović, mix i mastering Marin Meštrović, snimljeno u studiju Amadeus.

“Pjesma nema neku posebnu simboliku osim dobre zabave i smijeha. S obzirom da svaku svoju numeru izvodim teatralno, vremenom smo došli na ideju da one najveselije iz publike interaktivno uključimo u kompletan performans.” – dodala je.

Lejla Piljević sa legendom Sarajeva Ćirom!

Režiju za spot radio je Anis Mujanović, kamermani Jasmin Spahić i Samir Kadić. Za šminku je bila zadužena Naida Đekić. Glumci su bili poznate sarajevske legende Džirlo i Ćiro.

Legenda Džirlo i Lejla Piljević

Lejla nam je rekla o spotu: “Mislim da je spot jako veseo i zabavan. Ni minusi napolju nas tu večer nisu spriječili da se smijemo tokom snimanja. Svidjela mi se Anisova ideja da u spotu sudjeluju ljudi koji su pravi simboli grada Sarajeva, a najinteresantnije je to što su slučajni prolaznici željeli da plešu uz našu melodiju tako da su i neki od njih u kadrovima. To mi je posebno drago.”


Možda vas zanima:

Adnanovi termini nastupa skoro popunjeni!