Naslovi

„PEČAT“ nova pjesma i spot Ramiza Selaka!

Ramiz Selak

Tri nove pjesme su na jedan poseban način  povezane i govore, naravno, o ljubavi.

Prvi singl pod nazivom “San o Mostaru”, poznat po neprevaziđenim stihovima, pobjedio je na  Festivalu narodne muzike „Ilidža 2020.“ i to je početak jedne ozbiljnije karijere pjevača Ramiza Selaka.

Dvije godine kasnije, Ramiz je svoju publiku obradovao objavom pjesme “Sudija”, koju potpisuje poznati autor Zaim Poturić. Stihove druge pjesme „Kada pojaviš se ti“, napisao je Kenan Ferhatović.

Pjesma “Pečat” je treća po redu, nakon pobjedničke pjesme s ilidžanskog festivala.

Pjesme „Sudija“, „Kada pojaviš se ti“ i sada „Pečat“ zaokružuje jednu trilogiju koja ima posebnu  simboliku.

„Ljubav je nešto što nas sve pokreće. To svi znamo i nije čudo da, po mom mišljenju,  90% pjesama govori o ljubavi. Ljubav je okosnica našeg postojanja. U ovu pjesmu toliko vjerujem i siguran sam da će ovo biti jedna od onih pjesama koja „ostaje“ dugo, dugo“, kaže Ramiz.

Rekao je da se raduje komentarima publike koji su su smjernica za dalji razvoj njegove karijere.

Za pjesmu “Pečat” muziku i tekst  je uradio  Alen Lemešević, a aranžman potpisuju Arel Češljar i Meho Radoović.  Mix i Master nove pjesme za Ramiza Selaka uradio je Arel Češljar.

„Pjesma Pečat prvenstveno je nastala kao zamisao dueta još 2017. godine. Obzirom da je ljubavnog karaktera, našla je svoj put do Ramiza Selaka. Raduje me što ovakve pjesme još uvijek imaju neko utoćište kod mladih pjevača. Ramizu želim uspješnu promociju i još mnogo hitova kao što je i „Pečat“ sam po sebi,“ rekao je Alen Lemešević.

Video spot kreirao je tim Hayat produkcije. Za snimanje i montažu bio je zadužen Tarik Češljar, a spotu je posebnu draž dala lijepa Amila Keškić.

„Ovom prilikom se zahvaljujem svima koji su na bilo koji način doprinijeli nastanku i pjesme i spota i zahvaljujem se menekenki u mom spotu, Amili Keškić. Bilo je to jedno lijepo druženje, a ona je svojom pojavom uljepšala kadrove spota. Profesionalnost cijele ekipe dovela je do užitka koji se dogodio na snimanju. Veoma sam sretan što baš ja izvodim pjesmu izvrsnog autora Alena Lemeševića.  S beskrajnim povjerenjem prepustio sam se u ruke Hayatovog tima i nisam pogriješio“, dodao je Ramiz.

Slijedi proljeće i nove radne obaveze, klupski i koncertni nastupi, privatne zabave, a u pauzama između toga već priprema narednu pjesmu. Raduje ga činjenica da njegove pjesme izlaze ovim tempom.

Poslušajte novu pjesmu Ramiza Selaka i pogledajte spot na linku ispod. Pjesma koja nosi naziv “PEČAT” popraćena je lijepim spotom koji iz sekunde u sekund plijeni pažnju publike.