Naslovi

Objavljena posljednja pjesma Marinka Rokvića “Te noći kada umrem”

Volio je i stvarao pjesme, uživao u svakoj proizvedenoj noti i stihu uvijek iznova diveći se muzici koja je beskrajna po svojoj prirodi. Ta muzika uvijek je pružala ono najbolje od njega i njegovih osjećanja, a to je ono što je nesebično poklanjao svim ljubiteljima njegovih hitova koji se slušaju i dan danas.

Velikan narodne muzike, Marinko Rokvić, ostavio je za sobom kompozicije koje nikada neće otići u zaborav, a koje će vječno živjeti opisujući svaki trenutak njegove uspješne karijere koju je posvetio svojoj publici i bližnjima.

Čak i u najtežim danima želio je da oduševi publiku novim strofama i zapjeva sa njom. Pjesmu nije uspio da predstavi, ali je ostala da sačeka pravi trenutak. Singl “Te noći kada umrem” njegova porodica odlučila je predstaviti na dan njegove smrti.

Kompoziciju pod nazivom “Te noći kada umrem” radio je Miša Mijatović, tekst Miloš Mihajlović, a aranžman Boban Prodanović. Spot je osmišljen tako da prikaže sjećanje na sve lijepe trenutke Marinkovog života i karijere.

Njegov glas daleko se čuo, a njegove pjesme kao što su “Skitnica”, “Potražiću oči zelenije”, “Zanela me svetla velikog grada”, “Ti za ljubav nisi rođena”, “Tri u jednoj”, kao i mnoge druge, bile su i biće uvek nezaobilazan repertoar na veseljima.

Dokle god je njegove muzike živjeće i on sa nama, kao i sjećanje na njegov lik i besprijekornu karijeru.

Izvor: estradnjaci.ba