Naslovi

Nela na svoj 26. rođendan objavila spot koji će biti aktualan i u narednih “Sto godina”

Balada vječnog sjaja, “Sto godina” mlade muzičke zvijezde Nele, zabljesnula je već na pozornici Zagrebačkog festivala, ali i na brojnim radijskim postajama zbog čega se našla i na visokom mjestu HR top 40 liste najemitovanijih pjesama u Hrvatskoj. Nela

“Sto godina” zajedno s Nenadom Ninčevićem potpisuje Matija Cvek, a samo mjesec dana nakon što je dodirnula naše srce, za svoj 26. rođendan Nela nas časti spotom kakav se rijetko viđa na ovim prostorima. Pravi filmski scenarij potpisuje mladi talentirani tim pod vodstvom Luke Sepčića i Sare Horvatić. Za zvuk, kao i do sada, zaslužni su sve popularniji dvojac Mihovil Šoštarić (Lockroom) i Vlaho Arbulić iz studija Republika.

Foto: Sara Horvatić

Nela “Sto godina” opisuje kao bezvremensku baladu koja najbolje oslikava prepoznatljivost njenog vokala i emocije:

“Ta pjesma je bila moja i prije nego je nastala. Ovog puta sam kormilo prepustila autorima Matiji Cveku i Neni Ninčeviću, čije talente ne preispitujem. ‘Sto godina’ je priča čežnje i lažne nade, bez kojih, po meni, umjetnost nema smisla.”

Scene spota odlikuju konstantne izmjene brzih i sporih kadrova koje stvaraju dojam bezvremenosti, izražavajući razdoblje od sto godina. Balerine, koje se kao motiv ne mijenjaju kroz stoljeća, ovom spotu udahnule su mističnu eleganciju i estetiku neraspadljive dugovječnosti. Iza kamere ponovno je stajao poznati snimatelj Ante Cvitanović, dokazavši još jednom nepokolebljiv talent.

Stilistica Marcela Vrček Nelu je ponovno predstavila u kreacijama mladih hrvatskih dizajnera, od kojih se najviše ističe potpis Jelene Geštakovski i brenda Y/Gia.