Naslovi

Dr. ZO feat. Armen – “Biblioteka”, singl za Svjetski dan knjige

Dr. ZO feat. Armen - "Biblioteka", singl za Svjetski dan knjige

Dženan Hodžić, poznatiji kao Dr. ZO predstavlja svoj novi singl na kom je radio sa dugogodišnjim prijateljem Armenom Strikovićem.

Kako nam otkrivaju, početak ove lijepe i pomalo neobične muzičke priče, desio se u Gradskoj biblioteci “Visoko”. Na današnji dan, 23. 4. obilježava se Svjetski dan knjige. UN-ova organizacija za obrazovanje, nauku i kulturu UNESCO, obilježava ovaj dan uz pomoć brojnih izdavača, bibliotekara, učitelja i stručnjaka za komunikaciju. Svoj doprinos podsticanju mladih na čitanje, te promovisanje izdavaštva i zaštitu intelektualnog vlasništva dao je i Dr. ZO u saradnji sa Gradskom bibliotekom Visoko.

Armen Striković

Početak ove lijepe, pomalo neobične muzičke priče, desio se upravo u Gradskoj biblioteci Visoko. Tu smo snimali i spot za pjemu. Ideja za spoj knjige i muzike nametnula se u pokušajima da se obilježavanje jubilarnih 75 godina visočke ustanove obilježi tako što će se izaći iz ustaljenih okvira obilježavanja jubileja – rekao je Dr. ZO.

Dženan Hodžić napisao je tekst za pjesmu koja će možda i odudarati od njegovog dosadašnjeg repertoara. Na izradi muzike i aranžmana Hodžić je udružio snage sa talentovanim Midhatom Uzejrovićem. Višeznačna poruka koju nosi pjesma je poruka koju inače svaka biblioteka njeguje u svojoj primarnoj misiji. Cilj je bio da se javnosti pošalje poruka i putem drugačijeg medija: rap muzike!

Dr. Zo se ni spotom nije htio odmaknuti od biblioteke

Pjesma je premijerno izvedena u sklopu obilježavanja pomenutog jubileja, a nakon samo dva mjeseca, uz podršku Gradske uprave Visoko, urađen je i spot. Kompletan spot snimljen je među policama, a ženska ekipa koju možete vidjeti u spotu je kolektiv Gradske biblioteke Visoko.

Nadam se da će poruka koju odašilje ova pjesma doći do mnogih, da će navesti na umni “napor” one koji od njega bježe, ali i da će izazvati pozitivne reakcie – zaključuje Dr. ZO.

Singl “Biblioteka” poslušajte u nastavku!