Naslovi

Frtutma KIDS osvojili srca publike na festivalu „Mali MEF 2021“

Završeno je šesnaesto izdanje dječijeg internacionalnog festivala „Mali MEF 2021“. Festival je započeo 31. 7. u 17 h sa zajedničkim sastankom ogranizatora festivala, malim pjevačima i njihovim roditeljima. frtutma

Dobrodošlicu nam je uputio umjetnički direktor festivala, gospodin Vladimir Koriš Tonka – rekla nam je ekipa iz Frtutma KIDS.

Festival se održao u atriju Starog grada u Čakovcu, a naši mališani predstavljali su svoju domovinu na večeri novih autorskih pjesama. Na festivalu su se predstavili pjevači do 16. godine života, iz pet zemalja okruženja. Edi i Una su bili najmlađi predstavnici koji su otpjevali svoj novi singl „Zlatna ribica“. Poslali su univerzalnu poruku za svu djecu svijeta.

Naši dragi Edi i Una dokazali su da se trud i rad itekako cijeni. Iako nisu osvojili nagradu, osvojili su srca publike i nagrađeni su najvećim aplauzom na takmičenju. Na najbolji mogući način ovi mališani predstavili su svoj grad Sarajevo i državu Bosnu i Hercegovinu, što im je i bio glavni cilj.

Hvala organizatorima festivala, članovima žirija i gradu Čakovcu na predivnoj festivalskoj večeri. Također, hvala na prilici da Edi i Una, kao najmlađi takmičari i ambasadori, predstavljaju svoju Bosnu i Hercegovinu – za naš portal rekla je Mirela Čengić, majka Frutmovca!

Izvedbu singla „Zlatna ribica“ poslušajte u nastavku.