Naslovi

SARAJEVSKA GRUPA BOOOX BILJEŽI USPJEHE: Domaće je najkvalitetnije

BoooX

Sarajevsku grupu BoooX čine članovi – vokalni solista i gitarista Mirza Golo, Osman Abdelmukaram basista, Admir Obračanin sintisajzer i Berin Tuzlić bubanj.

Mada je grupa „Booox“ osnovana 2019. godine, ipak važe za poznate prezentatore elektro pop ili alter pop sarajevske scene. Neobični po mnogo čemu i detaljima u muziciranju, ali i u tekstovima pa i u spotovima.

Grupu čine članovi – vokalni solista i gitarista Mirza Golo, Osman Abdelmukaram basista, Admir Obračanin sintisajzer i Berin Tuzlić bubanj. Skrojili su prvi album „Poluton ti monoton“. Nedavno su snimili još pet pjesama koje će se naći na albumu „Sezona kiselih krastavaca“. A tu su pjesme „Berlin“, „Insekt“, „Kliše“, „Tišina“, „Poigravanje“. Snimljen je i spot za pjesmu „Poigravanje“.

Priča o zbivanjima u gradu i šire i svemu onome što nas okružuje bez želje da se nešto izmijeni. Naravno sve se to munjevitom brzinom dopalo poklonicima ovog muzičkog žanra, ali jedan simpatičan događaj ispričao je nedavno Mirza Golo sa samog snimanja spota. Rekao je da su mu sa 21 sprata pale naočale i za divno čudo ostale čitave a vjerovali ili ne, kazao je Mirza, domaće su proizvodnje, kao da aludira na varijantu domaće je najkvalitetnije.

Ovi momci su već počeli sa nastupima tako da su se nedavno pojavili pred Bišćanima koji su ih dočekali sa simpatijama i odobravanjem njihovog načina muziciranja. Ovaj petak možete ih pronaći u sarajevskom klubu Jazzbina!

Izvor: expresstabloid.ba