Naslovi

Na današnji dan NesKoH slavi dva rođendana: Pet godina od singla „Uradi nešto“

NesKoH

„Uradi nešto“ je prvi singl s kojim se, bh. pop-rock pjevač i kantautor NesKoH predstavio publici. Bilo je to na današnji dan, prije tačno pet godina. Ovu pjesmu je sebi NesKoH poklonio za rođendan i našla se na albumu „Čudna priča“.

Njegov album prvijenac doživio je nezamisliv uspjeh, a kantautor se danas odlučio za novu obradu.

Ova numera je označila početak moje solo karijere prije tačno pet godina. Tada nisam imao mogučnosti i priliku da snimim „Uradi nešto“ onako kako sam zamišljao. Odlučio sam se da je ponovo obradim i objavim na njen i svoj rođendan. Radi se o staroj pjesmi, u novom izdanju – rekao je NesKoH za hayatproduction.ba.

Singl „Uradi nešto“ posvetio je svom sinu Kaanu. Kako smo i navikli od ovog umjetnika, i ova numera nosi jaku poruku. Sve pjesme na kojima je radio imaju simboliku i tiču se društvenog angažmana za kvalitetno i napredno društvo. Ovim singlom NesKoH je htio da pošalje poruku svim mladima, da pokušaju da rade najbolje što znaju i da ostave svoj trag.

U spotu su ispreplitani kadrovi u čijem su fokusu NesKoH i njegov sin.

U spotu se pojavljujemo moj sin Kaan i ja. Kroz zabavu mu dajem neke svoje ideje. Pokušavam svoja iskustva i znanja da prenesem na njega. Poruka koju sam htio poslati publici ostala je ista. Ništa se nije promijenilo ni nakon pet godina  – iskreno je rekao NesKoH.

Riječ je o umjetniku koji na svojim izdanjima radi uglavnom sam. Na ovom projektu pojavljuju se prijatelji koji su odsvirali bubanj, bas gitaru i time dali svoj doprinos za „Uradi nešto“. Ekipa je pomogla u produkciji spota.

Novu obradu na kojoj je NesKoH radio poslušajte premijerno na muzičkom YouTube kanalu Hayat Produkcije.

Pročitaj više: NesKoH i muzički triptih „Slatka žeđ“

Komentariši