Neno Murić publici predstavlja album koji nosi simboličan naziv „Baraba mekog srca“, poput istoimenog hita koji je obilježio njegovu karijeru. Album je objedinio trinaest pjesama, a Neno vjeruje da će mu taj broj upravo donijeti sreću.

Sretan sam da smo u ovom turbulentnom vremenu uspjeli zaokružiti album sa trinaest numera i započeti saradnju sa Hayat Produkcijom. Na njemu ima dosta autorskih pjesama i u svakoj sam otkrio dio sebe. „Baraba mekog srca“ je obilježila jednu fazu mog muzičkog puta i pokazala ljudima moju pozitivnu i lepršavu stranu, te postala moj zaštitni znak. Moram priznati da je upravo „Baraba mekog srca“ pokrenula jednu novu stvaralačku energiju i napravila potpuni preokret u mom muzičkom izražaju. Zahvaljujući tom elanu, novi album obiluje dobrom energijom, strašću, veselim pjesmama i ritmom koji poziva na ples- ističe Neno.

Na albumu se nalazi dosta autorskih pjesama, među kojima je i prva pjesma koju je Neno napisao još u srednjoškolskim danima. Pored autorskih djela, album je objedinio i rad poznatih muzičara iz Bosne i Hercegovine i regiona. Mukotrpni rad i trud Nene Murića objedinjen je u albumu „Baraba mekog srca“ koji možete poslušati na muzičkom kanalu Hayat Produkcije, ali i na svim digitalnim platformama.