Kenan Tucić predstavlja vam novu pjesmu pod nazivom „Idi ako želiš“, na kojoj je vrijedno radio protekli period. Pjesma je otpjevana sa velikom emocijom i nosi snažnu poruku što će publika, nadamo se, brzo prepoznati. Tema koju je Kenan obradio u svojoj novoj numeri jeste ljubav, a pjesma nosi prepoznatljiv pečat vrsnog bh. autora Zaima Poturića koji je pisao tekst. Muziku potpisuje Mensura Bajraktarević, a aranžman iskusni Mirza Balić.


Kenan je svoju muzičku karijeru započeo dosta ranije, ali je sada, kako sam kaže, muzički zreo i spreman za velike stvari.
Mislim da je prekretnica u mojoj karijeri moje muzičko sazrijevanje, kao i izgradnja samog sebe u disciplini i organizaciji života. Možemo reći da konačno slažem neke kockice u svom životu, pa se mogu posvetiti karijeri više nego prije– rekao je Kenan.
„Idi ako želiš“ je muzička slika o jednoj strastvenoj ljubavi i dvoje ljudi koji su zahladnili svoje odnose.
Kao i do sada, birao sam pjesmu sa životnim temama koje nam se svima svakodnevno dešavaju. Na snimanju spota radili smo više od 30 sati, ali montaža i produkcija uzele su veoma mnogo vremena. Razlog toga su dupli kadrovi za koje je trebalo mnogo umijeća, znanja i sposobnosti da se uklope i izgledaju kao cjelina. Ovim spotom je Jasmin Pivić pokazao zašto je moj izbor! – ističe Kenan.


Pjesmu možete premijerno poslušati na muzičkom kanalu Hayat Produkcije!