Naslovi

Mejdi Sulejmani: Premijerno instrumentalno gitarska numera “Nemir”

Mejdi Sulejmani bh. gitarista premijerno predstavlja instrumentalno gitarsku numeru “Nemir” za koju je muziku I aranžman radio sam.

Numera “Nemir” je, kako kaže, dječački san- instrumentalna kompozicija praćena spotom iza koje je stala izdavačka kuća Hayat Production.

‘’Nemir’’ ako se posluša i pogleda pažljivo, slušaocu će prikazati moj desetogodišnji put, i sve ono što mi se dešavalo u životu. Kako lijepo – tako i ružno. Od ljudi koje jako volim i koji nisu više sa mnom, do onih divnih stvari kao što osnivanje porodice, dok se uporedu borim da ostvarim muzičku karijeru. Sve je u spotu, moja životna priča– kaže Sulejmani

Spot nosi jaku simboliku i jednu životnu priču koju svako od nas ima. Isprepliću se kadrovi prošlosti, sadašnjosti I budućnosti, slike iz djetinjstva, uspomene koje bole I ostavljaju ožiljke, ali I one koje izmame osmijeh na licu I toplinu u srcu.

“Nemirom” je Mejdi htio poručiti publici da život popločan muzikom manje boli, ali I da ohrabri mlade autore I intrumentaliste koji se boje svog prvog muzičkog koraka.

Hoću da ohrabrim mlade instrumentaliste da rade na svojim autorskim stvarima, jer je to ono što vrijedi i ostaje za sva vremena. Neka ne obraćaju pažnju na sputavanja okoline. Treba da imaju jasno iscrtan put ispred sebe, jaku želju i taman dovoljno ludosti– ističe Mejdi.

Za mix i master ovog instrumentala zadužen je Mirza Balić, a pored Mejdija, bas gitaru odsvirao je I Kenan Imamović.

Ovo je prvo ozbiljnije djelo sa kojim je Mejdi izašao u javnost, a već se sprema I drugi instrumental.
Imam i ideju kako će spot izgledati. Ako Bog da radim na albumu instrumentalne muzike.
Uglavnom, nema stajanja. Ako stanemo, gubimo sve- poručio je za hayatproduction.ba.

Numeru premijerno možete poslušati na YouTube kanalu Hayat Produkcije.

Komentariši