Naslovi

Alen Hrbinić spreman za promociju albuma: Bend na njegovom mini koncertu predvodi Vlado Podany

Alen Hrbinić će u ponedjeljak, 3. augusta u Sarajevu promovirati album „Furam“ na kojem se nalazi 15 pjesama.

Novi album Alen je najavio i u aprilu singlom “Moje srce kuca samo za tebe”.

Na albumu je okupio vrhunsku ekipu saradnika. Mahir Sarihodžić, Dino Muharemović, Vlado Podany, Vernes Ljuštaku, Dado Marinković, Darija Hodnik, samo su neki od vrhunskih muzičara koji su ugradili svoje znanje u ovaj CD koji izdaje Hayat Production.

Iskren da budem, imam malu tremu. Zbog koronavirusa promociju smo bili prisiljeni prolongirati. Ostala su još četiri dana do promocije i svirke u Aqarius Vilsu za kolege pjevače, muzičare i novinare. Zbog aktuelne situacije molim sve zvanice da se pridržavaju naredbi koje su propisali nadležni. Muzika mi puno znači, ali sada svi zajedno moramo da čuvamo zdravlje – kaže Hrbinić.

Hrbinić će na promociji izvesti i pet kompozicija koje se nalaze na albumu „Furam“. Posljednjih dana on vrijedno radi na uvježbavanju repertoara sa bendom koji predvodi njegov prijatelj i kolega Vlado Podany.

Pored Vlade na bini će biti Vedad Tomičić, Adnan Teskeredžić i Lordan Muzaferija, te prateći vokali Medina Turković i Ajsela Zoronić. Svakodnevno uvježbavamo pjesme da bi na promociji zvučali savršeno. Nadam se da ćemo u istom sastavu imati i svirke širom BiH, ali i regiona – govori Hrbinić.

Komentariši