Naslovi

Sergej Ćetković iskoristio izolaciju kao inspiraciju: nova pjesma najavljuje sedmi studijski album

I ovog ljeta Sergej Ćetković svojoj publici poklonio je novu pjesmu i time najavio svoj sedmi studijski album, planiran za jesen 2020. Novom pjesmom Sergej se vratio maniru emotivnih ljubavnih numera na koje smo navikli od njega. Balada „Vratile se ptice“ inspirisana je ljubavlju, morem, uspomenama i duhom prošlih vremena.

“Pjesma “Vratile se ptice” dogodila se neplanirano, u periodu izolacije. Jedne noći, uz klavir i čašu vina, radio sam na dionicama nekih drugih kompozicija koje planiram za novi album i u jednom trenutku sam sve to prekinuo i napisao ovu baladu, što samo potvrđuje da se inspiracija često desi neočekivano i da neke pjesme same pronađu put do svog izvođača, a vjerujem i do srca publike. Odmah sam znao da je neću čuvati za neki naredni period, već da želim sada da je predstavim ljubiteljima svoje muzike, tako da se radujem premijeri i reakcijama publike. Atmosfera pjesme pomalo podsjeća na neke neprolazne mediteranske hitove iz osamdesetih godina, i namjerno sam želio taj retro prizvuk i emociju, jer mislim da nam je ponekad potrebno da se vratimo onom pravom pop zvuku koji nema rok trajanja. Iako je trenutak u kome objavljujem novi singl veoma težak za sve nas, nadam se da će ova pjesma, i muzika uopšte, bar malo doprinijeti širenju optimizma i nade da ćemo iz ove borbe koju svi vodimo izaći kao pobjednici”, kaže Sergej Ćetković za kojeg je ova godina posebna, budući da obilježava dvadeset godina uspješne muzičke karijere.

Ono što ovu pjesmu izdvaja iz mase jeste sekvenca usne harmonike koju je odsvirao čuveni svjetski muzičar Antonio Serrano iz Madrida. Tekst i muziku pisao je sam Sergej, a aranžman su radili Vladan Popović Pop i Marko Milatović.

Režiju spota potpisuje Nemanja Novaković, a kadrovi su se našli među filmskim kulisama „Avala filma“, kao i na obroncima Fruške gore. Direktor fotografije je Lazar Bogdanović.

Komentariši