Naslovi

Emir & Frozen Camels objavljuju video spot za pjesmu posvećenu Srebrenici- “Alhambra”

Planetarnom obilježavanju 25. godišnjice genocida u Srebrenici pridružili su se bh. režiser Tarik Hodžić i rock bend Emir & Frozen Camels.

Tim tužnim povodom Hodžić, jedan od najtalentiranijih mladih ražisera u regionu, poznat po režiji višestruko nagradjivanog filma “Scream for me Sarajevo”, potpisuje režiju video spota za pjesmu “Alhambra”, koju je napisao lider “smrznutih kamila” Emir Bukovica. U spotu su korišteni dijelovi Hodžićevog filma “Behar”, snimljenog u produkciji Prime Time-a iz Sarajeva.

Od trenutka kada sam vidio ovaj Tarikov film shvatio sam da on nosi istu emociju koju sam ja imao kada sam pisao pjesmu “Alhambra”, koju sam posvetio “bosanskoj Alhambri” – Srebrenici. Dakle taj očajnički bol i vapaj za mirom i smirajem, kao i želja da se tragedija Srebrenice više nikada, nigdje i nikome ne ponovi”, rekao je Bukovica.

Emirova ideja da ukrstimo dvije forme umjetnosti, film i muziku, u zajedničku priču mi se jako svidjela. Dugo se poznajemo i uspješno saradjujemo, pa se nadam da će se ta naša sinergija osjetiti i u ovom spotu koji i upozorava da se tragedija Srebrenice nikada ne smije zaboraviti”, dodaje režiser Hodžić.

Komentariši