Naslovi

Kemal Hasić predstavio emocionalnu baladu o izgubljenoj ljubavi

Poznati bh. pjevač Kemal Hasić obradovao je publiku novom pjesmom. Nakon što je u maju prošle godine objavio pjesmu nešto bržeg ritma sa dinamičnim videospotom pod nazivom “Tebi malo je”, novi singl “Dok nas Bog ne rastavi”, u 2020-oj godini, na oduševljenje njegove publike dolazi nešto ranije u odnosu na prethodnu godinu.

Nova pjesma je lagana balada za koju je tekst pisao Kemal Hasić. On se u ovoj pjesmi dotakao nikad prevaziđene teme, te je tako u stihove pretvorio priču o velikoj ljubavi koja nije imala sretan kraj. Nikome nije strano prekršeno obećanje o vječnoj ljubavi i prekršen zavjet na zajedničku sreću i život, te će ova pjesma upravo zbog toga sigurno pronaći mjesto u srcima publike Kemala Hasića.

Muziku i aranžman za pjesmu, sa velikom pažnjom je radio Mahir Hasić, brat poznatog pjevača, zahvaljući kojem su oni koji su već imali priliku čuti novu pjesmu Kemala Hasića, u prvi plan stavili snažnu emociju koju donosi pjesma i koji su je zbog toga svrstali u red starijih hitova Kemala Hasića kao što su: Nikad oči nisu stare, Nemoj majko da me čekaš i Kraljica lažne ljubavi.

Za vizualni identitet pjesme je zaslužan Anis Mujanović koji je prepoznao srž pjesme te zbog toga video koji prati novi singl odiše jednostavnošću i prostom postavkom u kombinaciji sa nešto prigušenim tonovima koji oslikavaju sve one osjećaje koji se jave kada se izgubi ljubav.

Na realizaciji pjesme je učestvovala velika ekipa ljudi koji su zaslužni za jednu ovakvu izvanrednu baladu. Neprevaziđeni Eldin Huseinbegović, pored toga što je svirao bas i gitaru za pjesmu, je uradio i mix i mastering i time pjesmi dao onaj završni dodir koji je pjesmu ukrasio kao šlag tortu. Klavir je svirao Nihad Krečo, a buzuku Verneš Ljuštaku. Kao i uvijek, novi singl Kemala Hasića izlazi pod okriljem njegove dugogodišnje izdavačke kuće Hayat Production.

Poslušajte novi singl Kemala Hasića!

Komentariši