Naslovi

Frenkie, Kontra, Indigo, samo su neki od repera koji nastupaju u subotu u Sarajevu

Bh. finale Red Bull RapLike 2019, zakazano za subotu 2. novembra u sarajevskom klubu Underground, je sve bliže. Za ovaj događaj vlada veliko interesovanje, a preostalih ulaznica je sve manje. Organizatori, pored odlične zabave i napetog takmičenja, najavljuju nastupe niza izvođača iz vrha domaće hip hop scene. Preostala su još svega tri dana do velikog bosanskohercegovačkog finala ovogodišnjeg izdanja Red Bull RapLike, najvećeg regionalnog takmičenja u repanju slobodnim stilom. Žiri je odabrao osam najboljih MC-ijeva, koji nestrpljivo čekaju da u subotu 2. novembra zakorače na binu sarajevskog kluba Underground i publici predstave svoje umijeće hip hop improvizacije. A posjetioce, pored vrhunskih betlova, očekuju i nastupi poznatih domaćih hip hop izvođača.

Tako će takmičari binu dijeliti s Frenkiejem, Kontrom i Indigom, koji su nedavno u Los Angelesu snimili svoj treći zajednički album, a koji izlazi u decembru. Fm Jam trio je albumom “Egzil“ pokorio Balkan te upisao brojna gostovanja. Publiku će, kao i uvijek, počastiti energičnim nastupom i nekim od svojih hitova kao što su “Đe će ko“, “Karma“, “Motaj kablove“ ili “Tupakamaru“.

“Jako smo uzbuđeni što ćemo opet imati priliku gledati vrhunske freestylere, a našim nastupom ćemo dodatno zagrijati atmosferu i ohrabriti takmičare da odrade što bolje betlove“, poručio je Frenkie.

Publiku će također zabavljati Stoposto i Black Beriz, koji su svojim hitom “Palmica“ napravili svojevrsnu pometnju na domaćoj hip hop sceni. Karizmatični duo radi na novim pjesmama, a nedavno su objavili i video spot “Vajber“ s Katarzom i Gekom, koji će se također predstaviti publici u subotu. Ova četvorka je svojim humorom i lokalnim žargonom stekla veliku popularnost i pobrala simpatije ljubitelja hip hopa, a njihovi nastupi su na glasu kao posebno ugodni za ženski dio publike. Zbog njih su sklekovi, mišići i jiu-jitsu počeli važiti za obavezne nove elemente hip hopa.

Naravno, tu je i dvojac iz Helem Nejse koji će kao domaćini/voditelji izvesti nekoliko svojih numera s aktuelnog albuma “Pola čovjek, pola jedan“. Stihomir i Gagara su također freestyle šampioni iz 2012. godine, kada su osvojili tadašnji Red Bull MC Battle. I njih dvojica iza sebe imaju vrijednu godinu i puno pređenih kilometara. Svoj zadnji album su predstavili publici širom Balkana, a publiku tokom nastupa možda obraduju i svojim freestyleom. Treba napomenuti da je ekipa iz Helem Nejse nedavno pokrenula i svoj podcast u kojem u svom stilu komentarišu aktuelna zbivanja te razgovaraju sa zanimljivim gostima.

Ljubitelje ovog žanra u subotu očekuje vrhunski hip hop spektakl koji se ne propušta. Za zagrijavanje i after party zadužen je Indigo, a cijeli event će kao i raniji biti dodatno začinjen vrhunskom audio-vizualnom opremom koja će zatresti i oživiti zidove Undergrounda. Kapacitet kluba je već skoro do kraja popunjen, tako da se gostima preporučuje da požure po svoje ulaznice u kafe bar Opera, a na event u subotu dođu na vrijeme (vrata se otvaraju u 21 sat) kako bi zauzeli najbolja mjesta. Cijena ulaznice je 10 KM, u što je uključena i konzumacija (Red Bull) te dvije pozivnice za veliko regionalno finale Red Bull RapLike 2019, koje će biti održano 16. novembra u sarajevskoj Zetri.

Sve informacije i vijesti dostupne su na www.redbull.ba, te na Facebook profilu i zvaničnoj stranici takmičenja.

Komentariši