Naslovi

Pogledajte videospot za Balkan Kolo virtuoza na harmonici Harisa Kaltaka

Uspješni mladi harmonikaš Haris Kaltak predstavio je svoj prvi samostalni projekat – Balkan kolo, koji prati i prigodan videospot.

Snimanje je realizirao u studiju kod Milana Milenkovića Strašnog, dok je spot sniman u staroj jezgri Sarajeva i djelo je ekipe Hayat Productiona na čelu s rediteljem Anisom Mujanovićem.

Ovo je moje prvo autorsko djelo. Moj cilj bio je da se narodu približim i s načinom svirke i sa svirkom. Htio sam da ovo podijelim s njima, tako da mi je jako bitno da se i moji sugrađani pojavljuju u spotu. Na snimanju je bilo jako zanimljivo, a naročito ta interakcija s ljudima koji su bili slučajni prolaznici. U spotu se pojavljuju i moje kolege Nikolina Čolović (violina), Nedim Karčić (gitara), i Sead Derviškadić (saksofon). Njima sam posebno zahvalan zbog saradnje i mislim da smo odradili dobar posao – kazao je ranije Kaltak.

Podsjetimo, Haris svira harmoniku od četvrte godine, a trenutno je student Muzičke akademije. Za dosadašnji rad nagrađen je brojnim nagradama i priznanjima. Između ostalih, nosilac je titule „Prva harmonika BiH“, a dio je i Svjetske enciklopedije najboljih savremenih harmonikaša koju je izdao „New York Times“. Svira različite žanrove, od klasične muzike preko narodne, sevdaha, šumadije, romske, bugarske, turske muziku, a pomalo i džez.

Komentariši