Naslovi

Festival “Sevdalinko u srcu te nosim”  

POBJEDNICA: Elmedina Laličić

Festival “Sevdalinko u srcu te nosim”  koji je održan u Tuzli 29.11.2023. godine, predstavljao je jedinstvenu priliku za umjetnike iz različitih zemalja da se okupe i pokažu svoj talenat. Učesnici su stigli iz Crne Gore, Švedske, Srbije, Hrvatske i naravno, Bosne i Hercegovine. Među predstavnicima Bosne i Hercegovine bila je i talentirana pjevačica Elmedina Laličić.

Festival je bio posebno značajan jer su se dodjeljivale nagrade za najbolji tekst, muziku i aranžman. Osim toga, posebno priznanje i titulu pobjednika zaslužio je izvođač koji je sjajno interpretirao pjesmu, uzimajući u obzir sve aspekte – tekst, muziku i aranžman.

Uzbudljiv trenutak dogodio se kada je Elmedina, kao izvođač, proglašena pobjednikom u kategoriji najbolje interpretacije pjesme.

Kao dodatnu čast, dobila je zlatnu plaketu „Safeta Isovića“, koja se dodjeljuje najboljem interpretatoru sevdalinke. Ova nagrada ima poseban značaj u svijetu muzike, posebno u kontekstu sevdalinke, koja predstavlja duboko ukorijenjeni dio kulturne baštine.

Uspjeh Elmedine Laličić nije prošao nezapaženo, jer su  nagradu uručili predsjednica stručnog žirija, gospođa Ramiza Milkunić, i gradonačelnik Tuzle. Ova gesta nije samo priznanje njenog umjetničkog doprinosa, već i podrška koju je dobila od svojih kolega i lokalne zajednice.

Njena pobjeda na festivalu u Tuzli svakako će ostati urezana u sjećanju kao nezaboravan trenutak u njenoj karijeri, dok će zlatna plaketa „Safet Isović“svjedočiti o njenom izuzetnom talentu i doprinosu očuvanju bogatstva sevdalinke. Čestitamo na postignutom uspjehu i radujemo se daljim blistavim trenucima u muzičkoj karijeri mlade interpretatorke Elmedine Laličić.