Naslovi

“Kids star” festival Sarajevo 2023

02.12.2023

Sarajevo je zasjalo kao regionalni centar dječije pjesme prilikom održavanja Prvog međunarodnog festivala dječije muzike pod nazivom „KIDS STAR 2023“. Sarajevski Dom mladih na Skenderiji bio je ispunjen radosti, pjesmom, plesom i smijehom, pružajući nezaboravno iskustvo mališanima i njihovim roditeljima. 

Festival je svečano otvorio gospodin Samir Avdić, zamjenik gradonačelnice Grada Sarajeva, čime je označen početak najvećeg dječjeg muzičkog događaja u regiji.

Kroz bogat program, koji je vodio omiljeni Kike, mališani su uživali u nastupima, pjesmi i please, stvarajući atmosferu čarobne zabave. Revijalni dio programa obuhvatio je izvođenje Frtutma Kids benda, plesne studije „Bolero“, balerina iz „ArtCorner“ i učenika II1 razreda osnovne škole „Silvije Strahimir Kranjčević“ iz Sarajeva.

Odluku o najboljim izvođačima donio je stručni žiri u sastavu muzičkih stručnjaka Selma Verem, Ivan Perković i Zlatko Duraković, označavajući tako vrhunske talente koji su osvojili prva mjesta na ovom prestižnom međunarodnom festivalu dječije muzike. 

„KIDS STAR 2023“ ostaje nezaboravan trenutak u svijetu dječije umjetnosti, a Sarajevo je zasjalo kao središte gdje se radost i talent sjedinjuju u melodiju bezvremenske dječije radosti.