Naslovi

Hercegovci udružili snage – Novi duet Adnana Jakupovića i Dine Memića

Dvojica mladih hercegovaca aktuelne bh. muzičke scene, Adnan Jakupović i Dino Memić, spremni su da publici predstave dugoočekivani duet.

Autor teksta i muzike je poznati muzičar i producent Arel Češljar.

Violinu  na pjesmi odsvirao je grčki violinista NIKOS GIOULETZIS dok je klarinet svirao jedan od najboljih bh. Klanetista Meho Radoović. Od ostale ekipa na realizaciji pjesme radili su: bas Kerim Džaka, bubanj Amar Češljar, akustične gitare Mejdi Sulejmani, električna gitara Jasmin Fajić Faja, dok je bekove otpjevao Alen Lemešević.

Produkciju potpisuje Arel Češljar.

“Ovo je pjesma koju sam napisao nakon jednog razgovora sa svojim drugom koji je u tom momentu bio ludo zaljubljen u jednu djevojku, ali on nije bio siguran u njenu ljubav. U tom trenutku mi je sinula ideja da bi od te priče mogla da se napravi jedna lijepa pjesma. Svi smo mi bar jednom u životu bili nesigurni u ljubavi te se mnogi mogu pronaći u tekstu. Muzikom sam htio dočarati emociju i mislim da sam to i uspio. Na pjesmi su svirali najbolji muzičari”, rekao je Češljar, te dodao:

“Spot smo snimali, pa gdje drugo nego u Mostaru, rodnom gradu aktera pjesme. Mogu reći da sam zadovoljan postignutim. Čim sam počeo pisati pjesmu odmah sam znao ko će je otpjevati. Poklonio sam povjerenje dvojici vrhunskih vokala, Mostaracima Adnanu i Dini. Cijelu radnju prebacili smo u Hercegovinu. Kada sam direktoru Ahmedu Švrakiću pustio demo i rekao svoju ideju, odmah se složio, dao nekoliko odličnih savjeta, podržao projekat uključivši kompletan tim Hayat produkcije i TV Hayata.

Želim još reći da je naša muzička scena bogata talentima, kako autorima tako i izvođačima. Želim da sa ovih prostora nastaju najbolje pjesme i koristim svaku priliku da pozovem autore da pišu, komponuju. Gradimo našu bh. scenu. Samo radom možemo naprijed“, zaključuje.

Za snimanje spota bila je zadužena ekipa sa Aleksandrom Ilićem na čelu.

U fokusu su obojica pjevača koja sjede za stolom, a u pozadini se pojavljuje djevojka o kojoj Dino pjeva. Riječi hvale i oduševljenja, kako za pjesmu tako i za spot, ne manjka i od kolega muzičara.

Pjesma “Drug” i njen spot najava su mnogih koncerata i aktivnosti koje će Dino i Adnan održati. Njihovi fanovi nestrpljivo su čekali premijeru spota, ali i dueta koji do sada nisu imali priliku čuti.

“Dino i ja smo veliki prijatelji i sugrađani. Ja sam malo stariji od njega, pa kao i u stvarnom životu, tako i u ovoj pjesmi, DRUG sam koji savjetuje svog mladog prijatelja“, za hayatproduction.ba rekao je Jakupović.

Adnan je najavio da će uskoro snimiti svoju novu pjesmu, a Dino također, odmah nakon dueta ulazi u studio.