Naslovi

DUM DUM novom pjesmom „Dah anđela“ zatvara poglavlje 2020. godine

Nakon objavljenih pjesama „Katarza“, „Prokleto sami“, „Hoću da znam“ i „Ti i ja“, bosanskohercegovački rock sastav DUM DUM objavio je single pod nazivom „Dah anđela“. Muziku i tekst je pisao frontmen benda Jasmin Fajić Faja, koji je zaslužan i za aranžman.

Jasmin je „Dah anđela“ posvetio svom sinu.
Pjesma je nastala onog trenutka kada sam postao roditelj, te je posvećena mom sinu. Svi oni koji su roditelji dobro znaju kakav je osjećaj kada po prvi put na svom licu osjetite dah svog djeteta i njegov miris. Jedino s čime bih to mogao uporediti je dah anđela. U tom trenutku sva pažnja i fokus je usmjerena ka tom malom biću koje je čisto i neuprljano ovozemaljskim. – za portal hayatproduction.ba izjavio je Fajić.

Pandemija virusa COVID-19 je značajno uticala na muzičku industriju širom svijeta, pa je tako i spot za onu pjesmu svojevrsna improvizacija, te je montiran od snimaka s putovanja grupe, njihovih koncerata i nastupa uživo.

Sama ideja spota je da se u istom prikažu svi oni koji su, kao muzičari, dali svoj doprinos bendu idejno i svirački. – rekli su nam članovi benda.

Jedini adekvatan način da se pjesma zaštiti i nađe pravi put do publike jeste da iza nje stane bh. izdavačka kuća. Jedino tako se može unaprijediti rad svih izvođača na istom djelu kroz kolektivne organizacije koje se bave zaštitom autorskih i Sony prava– istakao je direktor Hayat Produkcije Ahmed Švrakić.

Bubanj na ovoj pjesmi svirao je Adnan Hadžić, bass Kenan Kumrić, a gitare i vokal pripale su Jasminu Fajiću. Pjesma je snimana u Muzičkoj produkciji BHRT-a, a mix i mastering rađen je u studiju „AMADEUS“ Marina Meštrovića. 

„Dah anđela“ premijerno možete poslušati na muzičkom YouTube kanalu Hayat Produkcije.

Komentariši