Naslovi

Mojih 10: Nikolina Vujić

Mlada umjetnica Nikolina Vujić preporučila nam je svoje omiljenje knjige, filmove i muziku. Na listi „Mojih 10“ pronašao se i citat koji bi mogao biti „životni vodič“ mnnogima.

1. Film Patch  Adams

Film na jedinstven način govori o dobroti, pravim životnim vrijednostima i ljubavi prema pozivu, a protagonist kojeg tumači Robin Williams me inspirisao da kreativno, maštovito i bez predrasuda pristupim svom pozivu i primjeni muzike u terapeutske svrhe.

2. Serija Friends

Obožavam komedije, pogotovo komedije koje na jako iskren način govore o odnosu između ljudi drugačijih karaktera i ličnosti, a vjerujem da svakog od likova iz ove serije smo sigurno upoznali tokom života ili ćemo upoznati. Svi u društvu imamo svoju Rachel, Monicu, Phoebe, svog Chandlera, Joeya ili Rossa.

TV Serija “Friends”

3. Knjiga Haruki Murakami „Hronika ptice navijalice“

Mnogo mi se sviđa način na koji Murakami piše, ton njegovih knjiga i atmosfera zbog koje vam se čini kao da ste na licu mjesta – unutar priče – i izbliza posmatrate situacije i likove, te ne možete odmah shvatiti da li je nešto san ili java.

4. Muzika Soul

Uvijek kada pomislim na soul muziku shvatim kako je odličan naziv tog žanra jer soul stvarno izražava melodiju duše.

5. Događaj Tony Awards

Ako volite muziku i teatar kao i ja, onda ćete sigurno pratiti dodjelu prestižne nagrade za muzički teatar kao što je Tony Awards.

“Tony Awards” dodjela prestižne nagrade

6. Javna ličnost Julia Roberts

Julia Roberts mi je drugo ime za profinjenost, ljepotu, talenat, pamet, ženstvenost i naravno osmijeh.

7. Proizvod Portabilni zvučnik

Kada bih mogla izabrati jedan proizvod to bi bio portabilni zvučnik. Najbolje rješenje za muziku kada želite da pjevate pod tušem!

8. Citat „You get what you give“

Sve što dajete će vam se vratiti u istoj količini i obliku ili umnoženo i u drugom obliku. Bitno je posmatrati svoje misli i postupke i biti iskren prema sebi i drugima. Mislim da je ovaj citat zaista vrijedan pažnje.

9. Jelo Kolač od jabuka

Kolač od jabuka je definitivno moje omiljeno jelo. U potpunosti me veže za miris doma i moju mamu.

10. Piće Voda

Kada je piće u pitanju u potpunosti sam “basic”. Pijem vodu jer je najzdravija!

Komentariši