Naslovi

Premijera nove pjesme Mirsada Kule : „Ulice“ u nama bude posebne emocije

Postoje mjesta koja u nama ne bude samo uspomene. Ona, zapravo, žive u nama i potreban je samo mali okidač da slike postanu stvarne.

Takve su ulice, one gdje smo odrastali, doživjeli i osjetili prvu ljubav, nezaboravan pogled, momente koji se ne zaboravljaju.

Bosanskohercegovački muzičar Mirsad Kulo svojom novom pjesmom i spotom priča priču jedne takve ulice.  Kroz savršeno osmišljen performans pantomimičara, Kulo je prošetao sarajevskim ulicama i oživio trenutke zajedno sa prolaznicima.

Tekst za pjesmu „Ulice“ pisao je također Mirsad, aranžman je radio proslavljeni Eldin Huseinbegović, dok su muziku radili u tandemu.

„Radnja spota su zapravo sarajevske ulice. Siguran sam da svako od nas ima jednu posebnu, srcu dragu, koja se razlikuje od svih drugih ulica u njegovom odrastanju i životu“, kazao je Kulo.

Podsjećamo, Mirsad Kulo jedan je od pionira dance muzike na našim prostorima, ugledni je član narodnog orkestra „Proletera“ sa sjajno uskllađenom samostalnom karijerom.

Ova pjesma samo je jedna od planiranih u narednom periodu, s obzirom da je Kulo najavio autorski i izvođački plodnosnu godinu.

Uživajte!

https://youtu.be/XuuN9g2v7c0