Site icon Hayat Production

HUS se prisjetio anegdote sa Akijem – Umirali smo od smijeha

Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Husein Hasanefendić – Hus i Aki Rahimovski godinama su bili bliski prijatelji. Sada je Hus podijelio veselu anegdotu kako bi se s veseljem prisjetio Akijeva života – prenosi 24sata.hr.

Teško mi je sada pričati o Akiju, da pokušavam izvući bilo kakvo veselje. Tako jedan šokantan odlazak još uvijek nismo skroz procesuirali. Ujutro se budim i u nekom trenutku se sjetim da je to činjenica – rekao je.

Kada klinac dođe živjeti u neku potpuno nepoznatu sredinu s 19 godina, baviti se nečim što voli, o čemu ne zna puno, to je posebna priča. Ni ja tada nisam znao puno o svemu ovome,ali imali smo strašnu želju da to funkcionira i da uspijemo. Kad je stigao u Zagreb, nije znao hrvatski i trebao je naučiti jezik, pa ima jedna dobra anegdota iz tog razdoblja – užasno mu se dopala ona kobasica jeger (jaegerwurst) i jednom prilikom, tek što je stigao, išao je u dućan i tražio 10 deka purgera, a onda mu je prodavačica rekla: ‘Dečec, misliš na jeger?’, što je on i pokazivao. Prepričao nam je to i umirali smo od smijeha – ispričao je veselo.

Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Aki je savladao hrvatski pa se u pjevanju nije moglo čuti da mu to nije maternji jezik. Uspio je izgubiti naglasak, a kako kaže Hus, čak je zvučao po zagrebački.

Parni valjak idućeg će mjeseca održati koncert u Areni u čast velikom Akiju Rahimovskom, za kojeg kažu da će zauvijek ostati nezamjenjiv.

Exit mobile version